Η μικρή Αλίκη ετοιμάζεται για την εγχείρηση καρδιάς που θα της σώσει τη ζωή

Η μικρή Αλίκη ετοιμάζεται για την εγχείρηση καρδιάς που θα της σώσει τη ζωή

Η Αλίκη είναι ένα κοριτσάκι 13 μηνών που ταλαιπωρείται από τους πρώτους μήνες της ζωής της. Όλα ξεκίνησαν από μία εξέταση ρουτίνας ένα μήνα μετά τη γέννησή της, όταν ο παιδίατρος διαπίστωσε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την καρδούλα της.

Η μικρούλα νοσηλεύτηκε άμεσα στην εντατική ειδικού καρδιολογικού κέντρου της Αθήνας, και έπειτα από μία σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων, διεγνώσθη με το σύνδρομο Shone, μία σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια, που αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μέχρι στιγμής, η μικρούλα έχει υποβληθεί τρεις φορές σε τοποθέτηση stent, ενώ σύντομα πρόκειται να εισαχθεί σε ιδιωτικό κέντρο, ώστε να υποβληθεί σε μια περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί από μία εξειδικευμένη καρδιοχειρουργική ομάδα.

Η ΜΚΟ «Πράξη Αγάπης», βοήθησε τους γονείς της Αλίκης να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για την πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων που κρίθηκαν αναγκαίες για να μπορέσει η καρδιά της να χτυπά σωστά και να την κρατήσει στη ζωή. Έτσι, η μικρή Αλίκη ετοιμάζεται για το πρώτο δύσκολο χειρουργείο και τις ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. 

v