«Κατάλαβα ότι έπρεπε να χωρίσω όταν….»: 3 γυναίκες εξομολογούνται

«Κατάλαβα ότι έπρεπε να χωρίσω όταν….»: 3 γυναίκες εξομολογούνται

Δυστυχώς, δεν είναι γραφτό όλοι οι γάμοι να ευδοκιμήσουν και να αντέξουν στον χρόνο. Κάποιοι τελειώνουν αναπάντεχα και άλλοι πάλι ύστερα από χρόνια. Τρεις γυναίκες μας ανοίγουν την καρδιά τους και μας εκμυστηρεύονται πότε μπήκε τέλος στη σχέση με τον άνθρωπό τους.

Όταν τον έπιασα να μιλάει με άλλες γυναίκες στο Facebook

«Μικροπαντρεύτηκα. Ήμουν 24 ετών και ο πρώην άντρας μου 25 ετών. Ζήσαμε έναν μεγάλο έρωτα και ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ ότι θα χωρίζαμε. Ήταν ο άνθρωπός μου και πατέρας των δυο μου παιδιών. Η επικοινωνία μας ήταν άριστη και κάθε μας πρόβλημα είχε τη λύση του. Όταν ο μικρός μας γιος μπήκε στην εφηβεία, η σχέση μας άλλαξε... Και όχι προς το καλύτερο.

Απομακρυνθήκαμε. Είχαμε πολλά οικονομικά προβλήματα και όλες μας οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από τα παιδιά και τις υποχρεώσεις. Πίστευα ότι όταν ο γιος μας δώσει πανελλήνιες, θα πάρουμε μια ανάσα και σαν ζευγάρι. Λογάριαζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Ένα βράδυ έπιασα τον άντρα μου να συνομιλεί με μια γυναίκα στο Facebook μέσω κινητού.

Το ένστικτό μου μου φωναζε ότι ο γάμος μας είχε τελειώσει πριν καν ανακαλύψω τα υπόλοιπα μηνύματα που αντάλλασε με διάφορες γυναίκες... Για μένα δεν υπήρχε γυρισμός. Ήταν η απόλυτη προδοσία. Η σχέση μας είχε λήξει πολύ καιρό πριν και αρνούμασταν να το παραδεχτούμε, αλλά αυτό δεν δικαιολογούσε το να φλερτάρει με άλλες γυναίκες πίσω από την πλάτη μου...»

Στέλλα, 45 ετών

Δεν βλέπαμε πλέον ο ένας τον άλλον ερωτικά

«Η συνειδητοποίηση ότι ο γάμος μου έχει τελειώσει ήρθε ξαφνικά. Ένα πρωί που ξύπνησα νωρίτερα, ήξερα μέσα μου ότι είχε έρθει το τέλος. Ο άνθρωπος που κοιμόταν δίπλα μου δεν ήταν πλέον ο άντρας μου. Ήταν ένας υπέροχος φίλος, ένας καταπληκτικός συγκάτοικος, αλλά όχι ο σύντροφός μου.

Είχαμε σταματήσει να κάνουμε σεξ εδώ και πολύ καιρό και δεν υπήρχε καμία ερωτική έλξη μεταξύ μας. Ήταν θέμα χρόνου, απλώς δεν ήθελα να το δεχθώ καθώς τα βρίσκαμε σ' όλα τα υπόλοιπα. Δυστυχώς, όμως, καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώση χωρίς το ερωτικό.»

Κάτια, 34 ετών

Τσακωνόμασταν σαν τον σκύλο με τη γάτα καθημερινά

«Ανέκαθεν μαλώναμε -ποιο ζευγάρι δεν μαλώνει, άλλωστε; Αλλά ακόμη και στις στιγμές που η απογοήτευση και ο θυμός δοκίμαζαν τα όριά μας, πάντα σεβόμασταν ο ένας τον άλλον και στο τέλος, τα βρίσκαμε.

Μόλις χάθηκε ο σεβασμός στους καβγάδες μας, δεν υπήρχε επιστροφή για μένα! Καθημερινά, το σπίτι μας ήταν εμπόλεμη ζώνη. Τα παιδιά μας υπέφεραν, το ίδιο και εμείς. Είχαμε κρύψει πολλά πράγματα κάτω από το χαλί και τελικά, αυτό σκότωσε τον γάμο μας.»

Άννα, 50 ετών

v