«Τίποτα δεν με έκανε να μεγαλώσω τόσο γρήγορα όσο το διαζύγιό μου»

«Τίποτα δεν με έκανε να μεγαλώσω τόσο γρήγορα όσο το διαζύγιό μου»

Το να έχεις να φροντίσεις τρία μικρά παιδιά, τα οποία εξαρτώνται εξ' ολοκλήρου από εσένα είναι δύσκολο και αναγκαστικά, σε ωριμάζει. Ωστόσο, αν θέλω να είμαι ειλικρινής, οφείλω να παραδεχτώ ότι το διαζύγιό μου πριν από 6 χρόνια είναι αυτό που με ωρίμασε περισσότερο και από τη μητρότητα.

Από εκεί που είχα έναν σύντροφο να με στηρίζει οικονομικά και να με βοηθάει στο σπίτι, βρέθηκα ολομόναχη με τρία παιδιά. 

Παράλληλα έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω μόνη μου όλα τα συναισθήματα που είχα. Φυσικά, υπήρχαν οι φίλοι και η οικογένεια για να βοηθήσουν. Είχα ανθρώπους στους οποίους μπορούσα να μιλήσω και να ξεσπάσω. Έκλαψα πολύ στην καλύτερή μου φίλη στο τηλέφωνο. Είχα ζήσει μόνη μου για χρόνια πριν γνωρίσω τον πρώην σύζυγό μου, αλλά το να ζεις μόνη σου σε ένα σπίτι με τρία παιδιά είναι εντελώς διαφορετικό από το να ζεις μόνη σου στο φοιτητικό σου διαμέρισμα.

Έπρεπε να αρχίσω να εργάζομαι και να βρω έναν τρόπο να συντηρώ τον εαυτό μου και τα παιδιά μου. Δεν υπήρχε καμία άλλη βοήθεια. Όταν έσπασε η γκαραζόπορτα, όταν βούλωσε ο νεροχύτης, όταν σταμάτησε να λειτουργεί ο φούρνος μου μέσα στη νύχτα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εγώ έπρεπε να βρω τη λύση. Υπήρχαν φορές που πραγματικά έφτασα στα όριά μου από την πίεση και την κούραση.

Αφού άρχισα να βγαίνω ξανά ραντεβού, έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι το διαζύγιό μας ήταν εν μέρει δικό μου λάθος. Είχα παιδικά τραύματα που δεν είχα φροντίσει και είχαν επηρεάσει το γάμο μου. Έπρεπε να προσέχω πολύ ποιον άφηνα να μπει στο σπίτι μου και στη ζωή μου, γιατί ένα άλλο άτομο δεν θα επηρέαζε μόνο εμένα, αλλά και τα παιδιά μου.

Το να είμαι ανύπαντρη μητέρα με ανάγκασε να οργανωθώ με τρόπους που δεν το έκανα όταν ήμουν παντρεμένη. Ήταν μια ώθηση για να συνειδητοποιήσω ότι είχα την ικανότητα να εργάζομαι σκληρά, να στηρίζω την οικογένειά μου και να πιστεύω ότι άξιζα να έχω ορισμένα πράγματα.

Με έκανε να αρχίσω να αντιμετωπίσω το παρελθόν μου που με πλήγωνε μια για πάντα. Πάντα αγνοούσα και απωθούσα ορισμένα πράγματα, προσποιούμενη ότι δεν με επηρέαζαν. Αλλά με επηρέαζαν. Και επηρέαζαν τον σύζυγο και τα παιδιά μου. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό χρόνου και ενέργειας και δεν επρόκειτο να ξοδέψω κανέναν από αυτούς τους πολύτιμους πόρους σε ανθρώπους ή πράγματα που δεν βελτίωναν τη ζωή μου.

Το διαζύγιο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, αλλά, με άλλαξε προς το καλύτερο.. Μεγάλωσα και άλλαξα τόσο πολύ και δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην συνειδητοποιώ πόσο μεγάλο δώρο ήταν.

Πηγή: scarymommy.com

 

v