Συνέντευξη με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, κειμενογράφο της παράστασης «Ανάποδα Χριστούγεννα»

Συνέντευξη με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, κειμενογράφο της παράστασης «Ανάποδα Χριστούγεννα»

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος που υπογράφει το κείμενο της καταπληκτικής παράστασης «Ανάποδα Χριστούγεννα» μας έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη και μας αποκάλυψε τι θα ευχηθεί φέτος τα Χριστούγεννα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή/στιγμή του έργου και γιατί;

Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια σκηνή του έργου! Ίσως η πτήση των ξωτικών με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στον νυχτερινό Ουρανό. Χάρη στο ταλέντο του Γιώργου Σουλεϊμάν και των συνεργατών του δημιουργείται μια μαγική σκηνή που νομίζω θα ερεθίσει τη φαντασία των μικρών θεατών.

Ποιο μήνυμα θέλετε να κρατήσουν μικροί και μεγάλοι στο τέλος της παράστασης;

Ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μάχεσαι κάθε στιγμή, χωρίς όμως να ξεχνάς πως η ελευθερία σου σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του διπλανού σου. Η ελευθερία, ο αυτοπροσδιορισμός κι η  ενσυναίσθηση είναι λέξεις που θα ήθελα να εξηγήσουν οι γονείς στα παιδιά τους φεύγοντας από την παράστασή μας.

Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η συγκεκριμένη παράσταση;

Είναι μεγάλη τύχη να δουλεύεις μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ένιωσα φέτος τη χαρά τους από πολύ νωρίς. Αυτή η χαρά έγινε μεγαλύτερη όταν συναντήθηκα με αυτούς τους υπέροχους συντελεστές κι ένα θίασο που δε χορταίνω να θαυμάζω στη σκηνή. Τίποτα από αυτά όμως δεν επισκιάζει το άγχος της ευθύνης! Το να απευθύνεσαι στις συνειδήσεις και τις ψυχές των παιδιών είναι την ίδια στιγμή συναρπαστικό και τρομακτικό!

Ποια είναι η ευχή σας για τα φετινά Χριστούγεννα;

Να μην τα αφήσουμε να πάνε χαμένα με την ψευδαίσθηση ότι η ζωή μας επιφυλάσσει άπειρες αφορμές να γιορτάζουμε. Να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να διεκδικούμε.

v