«Το μαγικό κλειδί»: συνέντευξη με την μοναδική Κάρμεν Ρουγγέρη

«Το μαγικό κλειδί»: συνέντευξη με την μοναδική Κάρμεν Ρουγγέρη

Το έργο «Το μαγικό κλειδί», το οποίο υπογράφει η μία και μοναδική Κάρμεν Ρουγγέρη καθηλώνει και μαγεύει μικρούς και μεγάλους θεατές. Η συγκεκριμένη παιδική παράσταση, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι γεμάτη «θησαυρούς», που τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν μαζί με τους γονείς τους. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της σε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου έκανε πρεμιέρα το «Μαγικό Κλειδί», που θα ξεκλειδώσει την καρδιά μιας πριγκίπισσας… Γιατί επιλέξατε αυτό το έργο; Πιστεύετε ότι έχει χαθεί το συναίσθημα και η ανθρωπιά στην εποχή μας; 

Πάντα επιλέγουμε έργα που έχουν να πουν κάτι στους  μικρούς μας θεατές.

Το παραμύθι αυτό δεν είναι  απλό. Όπως όλα τα έργα της Πηνελόπης Δέλτα, είναι γεμάτο «θησαυρούς» - μηνύματα. Ακόμα το έργο αυτό προσφέρει τροφή για σκέψη. Η πλοκή του έχει πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να καθηλώσει  μικρούς  και μεγάλους .

Ναι! Πιστεύω ότι περνάει η κρίση η ανθρωπιά στις μέρες μας. Η τηλεόραση και τα κινητά μάς έχουν κάνει πολύ κακό. Δυστυχώς, δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά.


Η σκηνή θα γεμίσει χρώματα, χορούς, κοστούμια, παραδοσιακά τραγούδια και  μουσική  της κάτω Ιταλίας… Ποια είναι η δική σας αγαπημένη σκηνή του έργου; 

Η σκηνή που παίρνει πίσω την καρδιά της η βασιλοπούλα του παραμυθιού μας.

Τι μήνυμα θέλετε να περάστε στους μικρούς σας θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση; 

Είναι πολλά τα μηνύματα, ένα από αυτά: η χαρά της ομορφιάς.

Τι σας παρακινεί να συνεχίζετε ακάθεκτη το παιδικό θέατρο; Τι «κερδίζει» η Κάρμεν Ρουγγέρη από την επαφή της με τα παιδιά;

Είναι δύσκολο είδος  ..Κάθε παράσταση  είναι ένα στοίχημα που όταν το κερδίζεις σου δίνει  χαρά . Τα ευτυχισμένα μάτια κάθε παιδιού που βλέπω μετά από κάθε  παράστασή μας  μου χαρίζουν μια μικρή ευτυχία .Το θέατρο είναι πάντα γεμάτο παιδιά Ενώνοντας  όλες αυτές τις μικρές ευτυχίες μας κάνουν μια μεγάλη ΕΥΤΥΧΙΑ .

Η επιτυχία των παραστάσεών σας πλέον είναι δεδομένη. Ποιο είναι το μυστικό σας;

Ο σεβασμός και η αγάπη! Σημαία μας τα λόγια του Κ. Στανισλάφσκι: «Στο θέατρο για παιδιά, οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν όπως και στο θέατρο για μεγάλους με μια διαφορά: πρέπει να παίζουν καλύτερα!»

v