4 σωτήριες συμβουλές για να μην κάνεις τα λάθη μιας πρωτάρας μαμάς

4 σωτήριες συμβουλές για να μην κάνεις τα λάθη μιας πρωτάρας μαμάς

«Θυμάμαι τόσο έντονα την πρώτη φορά που έγινα μαμά... Ο φόβος και το άγχος με είχαν καταπιεί. Φυστικά, υπήρχαν πολλές όμορφες στιγμές, αλλά ένιωθα αβοήθητη», εξομολογήθηκε πρόσφατα στο Instagram, η γνωστή συγγραφέας Caroline Chambers και αμέσως έγινε viral, καθώς εκατομμύρια γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της.

Η Caroline Chambers είναι πλέον μητέρα 3 παιδιών και δεν νιώθει αβοήθητη. Πλέον έχει βρει τα πατήματά της και δεν αγχώνεται με το παραμικρό γι' αυτό και θέλησε να μοιραστεί δημόσια 5 απλές, αλλά σωτήριες συμβουλές για να βοηθήσει τις πρωτάρες μαμάδες να μην νιώθουν τόσο... πρωτάρες.

«Βγείτε έξω χωρίς το μωρό»

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της συγγραφέως ήταν ότι φοβόταν να αφήσει το μωρό της σε άλλους με αποτέλεσμα να μη βγαίνει από το σπίτι της. Αυτό είχε τεράστια επίπτωση στην ψυχική της υγεία και γι' αυτό συμβουλεύει τις νέες μαμάδες: «να αφήσουν το μωρό, να πληρώσουν τη μπέιμπι σίτερ, να κάνουν ό,τι χρειάζεται να κάνουν, αλλά να βγουν έξω από το σπίτι».

«Ο σύντροφός σας δεν είναι ο εχθρός σας, αλλά το στήριγμά σας»

«Κάποια στιγμή μπορεί να κοιτάξετε τον σύντροφό σας και να νευριάσετε μαζί του, χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Ίσως αναρωτηθείτε αν θα τα βγάλει πέρα με τον νέο του ρόλο ή θα σας σπάσει τα νεύρα... Είναι φυσιολογικό, αλλά να θυμάστε ο άντρας σας είναι το στήριγμά σας. Είστε στην ίδια ομάδα. Να μιλάτε μεταξύ σας και να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι το μωρό είναι αυτό που σας κρατάει ξύπνιους όλη νύχτα και σας κάνει δύστροπους. Όχι ο σύζυγός σας».

«Μην αφήνετε δουλειές αργά το βράδυ»

Η Chambers συμβουλεύει τις νέες μαμάδες να μην αφήνουν δουλειές στο τέλος της μέρας, καθώς έτσι δεν θα ξεκουραστούν ποτέ αρκετά. «Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κάνετε ανενόχλητες τις δουλειές του σπιτιού, προτιμήστε να ξεκουραστείτε!» λέει σε κάθε ευκαιρία ενώ έχει δηλώσει επίσης ότι η εμπλοκή των παιδιών στο νοικοκυριό είναι πολύ σημαντική για όλη την οικογένεια.

«Απολαύστε το τώρα»

«Ήμουν τόσο κολλημένη και αυστηρή με το πρόγραμμα του μωρού που δεν μπόρεσα ποτέ να απολαύσω την αστεία πλευρά της μητρότητας. Γιατί υπάρχει, πιστέψτε με. Οπότε, το να αφιερώσουμε μια στιγμή για να συνειδητοποιήσουμε πόσο αστεία και διασκεδαστικά είναι όλα αυτά που γίνονται με τα μωρά μας και ότι τίποτα από αυτά δεν πρέπει να είναι τόσο σοβαρό όσο το κάνουμε εμείς, είναι σημαντικό».

Πηγή: today.com

v