«Είμαι η μαία σου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είσαι καλά εσύ και το μωρό σου»

«Είμαι η μαία σου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είσαι καλά εσύ και το μωρό σου»

Mια μαία προσπαθεί μέσα από ένα πολύ τρυφερό γράμμα να εμψυχώσει όλες τις νέες μαμάδες που ετοιμάζονται από στιγμή σε στιγμή να καλωσορίσουν τα μωράκια τους στον κόσμο, λέγοντάς τους να στηριχθούν πάνω της.

«Γεια σου,

Είμαι η μαία σου και σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα και για τις δυο μας. Θέλω να ξέρεις ότι είναι τεράστια τιμή για μένα να μοιράζομαι αυτή την εμπειρία μαζί σου και νιώθω τεράστια χαρά που θα σε βοηθήσω να φέρεις στον κόσμο το παιδάκι σου. 

Δεν θέλω να ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά.

Και μη βάζεις σκέψεις στο μυαλό σου που δεν είναι της παρούσης... Δεν θα σε κρίνω αν θέλεις επισκληρίδιο ή αν δεν θέλεις να θηλάσεις. Όλα αυτά είναι δική σου απόφαση και κανενός άλλου.

Θέλω η διαδικασία να είναι πιο εύκολη για σένα και γι' αυτό θα σου πω από νωρίς ορισμένα πράγματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της γέννας. Δεν θα σε αφήσω ποτέ στο σκοτάδι, μαμά, θα σου λέω πάντα τι κάνω και γιατί.

Πολλές φορές θα μπαινοβγαίνω στο δωμάτιό σου και θα σε γυρίζω από τη μια πλευρά στην άλλη. Αυτό γίνεται για να βοηθήσω στη ρύθμιση των καρδιακών παλμών του μωρού σου. 

Αυτό που θέλω να θυμάσαι πάντα είναι ότι αν δεν ανησυχώ εγώ, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εσύ. Θα σου λέω πάντα την αλήθεια, κοιτάζοντάς σε στα μάτια.

Είτε γεννήσεις φυσικά είτε κάνεις καισαρική, σημασία έχει εσύ και το μωρό σου να είστε καλά.  Η στιγμή που θα ακουμπήσω το μικροσκοπικό πλασματάκι στο στήθος σου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου. Απόλαυσέ τη.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για σένα, μαμά. Γι' αυτό κάνω αυτό που κάνω. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού μαζί σου. Επέτρεψέ μου να συστηθώ, λοιπόν...Είμαι η μαία σου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είσαι καλά εσύ και το μωρό σου»

Πηγή: herviewfromhome.com

v