Το 1ο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα έκανε εξωσωματική και γέννησε διδυμάκια!

Το 1ο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα έκανε εξωσωματική και γέννησε διδυμάκια!

Ο ερχομός των διδύμων ήταν το επισφράγισμα της οικογενειακής ευτυχίας του Γιώργου και της Χριστίνας, καθώς την Τετάρτη 6 Ιουνίου υποδέχθηκαν τα διδυμάκια τους και έκτοτε το χαμόγελο είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη τους.

Η Χριστίνα, όμως, έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία καθώς είναι το 1ο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα και το 13ο παγκοσμίως!

Η ίδια γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1982 με καισαρική τομή και ζύγιζε 3 κιλά και 100 γραμμάρια. Παρών και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν ο δρ. Στέπτοου, ο «πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης», ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα της Στέλλα, η οποία προσπαθούσε να μείνει έγκυος 10 χρόνια!

«Η επιστήμη βοήθησε την οικογένεια μου να μεγαλώσει κατά δύο γενεές. Ούτε εγώ ούτε η μητέρα μου θα τα είχαμε καταφέρει» έλεγε περιχαρής στον γιατρό της Ιωάννη Βασιλόπουλο χειρουργό μαιευτήρα ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής λίγο πριν πέσει στην αγκαλιά του.

Ο γιατρός έντονα συγκινημένος δήλωσε στο iefimerida.gr: «Ως γιατρός αναπαραγωγής , είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που συμμετείχα στην πολυετή και δύσκολη προσπάθεια της Χριστίνας και του Γιώργου να τεκνοποιήσουν. Η δύναμη και η αποφασιστικότητά τους σε όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης ήταν πραγματικά αξιοσημείωτες και δίνουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να βιώσουν τη μητρότητα».

Όσο για τον χαρούμενο μπαμπά, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την πρώτη φωτογραφία των νεογέννητων διδύμων. Τον βλέπουμε να κρατά στην αγκαλιά του τα δίδυμα και να ευχαριστεί δημόσια την αγαπημένη του.

Πηγή: mytwins.gr

v