Στη μαμά με το «δύσκολο» παιδί: ξέρω πόσο προσπαθείς!

Στη μαμά με το «δύσκολο» παιδί: ξέρω πόσο προσπαθείς!

Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο σε κάθε γυναίκα που μεγαλώνει ένα «δύσκολο» παιδί. Ένα παιδί που χτυπιέται στο πάτωμα όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει. Που κάνει τη μαμά του να εκνευρίζεται και να φωνάζει και μετά να κλαίει επειδή φώναξε. Ένα παιδί που, από μωρό, φαινόταν ότι η ανατροφή του θα ήταν αρκετά απαιτητική. Είναι η ιστορία ενός παιδιού, τελικά, χαρισματικού και μιας μαμάς με πολλή, πολλή υπομονή.

Μαμά με το δύσκολο παιδί, σε βλέπω!

Κάποτε θα σκεφτόμουν πως το παιδί σου είναι απειθάρχητο και χωρίς όρια, αλλά η ζωή μου έδωσε ένα καλό μάθημα για να μάθω να μην κρίνω τους άλλους: μου έδωσε κι εμένα ένα δύσκολο παιδί!

Το δύσκολο παιδί είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Λέει σε όλα "όχι", δοκιμάζει συνέχεια τα όριά σου, δεν πειθαρχεί όσο κι αν προσπαθείς και θα κάνει αυτό που θέλει, όταν το θέλει, είτε του το επιτρέπεις είτε όχι. 

Είμαι μια μαμά με δύσκολο παιδί και νιώθω ενοχές κάθε βράδυ. Αναρωτιέμαι συνέχεια αν ήμουν πολύ σκληρή ή πολύ ελαστική μαζί του και ψάχνω διαρκώς να βρω τι έχω κάνει λάθος. 

Είμαι η μαμά που δέχεται επικριτικά βλέμματα από αγνώστους, φίλους και συγγενείς  κάθε φορά που ο γιος μου κλαίει στη μέση του δρόμου, χτυπάει τα πόδια του στα μαγαζιά όταν δεν του αγοράζω αυτό που θέλει ή τον κυνηγάω έντρομη στη μέση του. 

Είμαι η μαμά που βλέπω τους δασκάλους και τους συγγενείς να φέρονται στον γιο μου διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά γιατί είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τα tantrums και τις αλλαγές στις διάθεσή του 

Είμαι η μαμά που πρέπει να διαλέγω διαρκώς τις μάχες μου, να πηγαίνω όσο γίνεται με τα νερά του και να προσέχω πως θα φερθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ναι, είμαι η μαμά του δύσκολου παιδιού και προσπαθώ δέκα φορές πιο σκληρά να του μάθω να φέρεται με ευγένεια, να υπακούει στους κανόνες και να το καθοδηγώ σωστά. 

Γι' αυτό κι εσένα που έχεις ένα δύσκολο παιδί, να ξέρεις πως σε βλέπω και σε καταλαβαίνω. Ξέρω πόσο προσπαθείς να κάνεις το σωστό και σε θαυμάζω. Μην το βάζεις κάτω. Τα παιδιά μας μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά παράλληλα είναι έξυπνα, χαρισματικά και ευαίσθητα». 

Πηγή: herviewfromhome.com

v