Είναι κακό το παιδί να κοιμάται και στην γιαγιά και τον παππού;

Είναι κακό το παιδί να κοιμάται και στην γιαγιά και τον παππού;
Ερώτηση:
Είναι κακό το παιδί να κοιμάται και στην γιαγιά και τον παππού;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Είναι δύσκολο να απαντηθεί γενικά ένα τέτοιο ερώτημα.  Η σύντομη απάντηση θα ήταν όχι, δεν είναι κακό. 

Ωστόσο ταιριάζει να προβληματιστούμε κάθε φορά ώστε να παραξουμε την καλύτερη λύση προς όφελος όλης της οικογένειας και όχι απλώς να αποφύγουμε την επιζήμια.

Η σχέση των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά είναι πολύτιμη.  Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως όλες οι σχέσεις. Επομένως σε κάθε ερώτημα, η κάθε οικογένεια έχει να αναλογιστεί τα δικά της μοναδικά δεδομένα και να αποφασίσουν οι ίδιοι τι τους ταιριάζει καλύτερα, τι θέλουν, τι θέλει το παιδί, τι ενισχύει τις καλές σχέσεις και τι εμποδίζει. Και πολλά ακόμη ερωτήματα…

Ακούγεται πολυσύνθετο. Είναι πολυσύνθετο! Όπως η ίδια η ζωή. Όπως οι ικανότητες μας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v