Ο άντρας μου με εκβίασε: «ή θα δώσουμε στο παιδί το όνομα του πατέρα μου ή χωρίζουμε!»

Ο άντρας μου με εκβίασε: «ή θα δώσουμε στο παιδί το όνομα του πατέρα μου ή χωρίζουμε!»
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ζούμε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία και οι γονείς του συζύγου ζουν στην Ελλάδα. Είμαι έγκυος στον 7ο μήνα έγκυος και ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει για το όνομα του παιδιού. Όταν πρότεινα στον σύζυγό μου κάποια ονόματα, αντέδρασε έντονα (κάτι που δεν περίμενα!). Μου είπε «ή θα δώσουμε το όνομα του πατέρα μου (ο οποίος έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή) ή χωρίζουμε!». Μετά από καβγάδες, καταλήξαμε να του δώσουμε διπλό όνομα - Φρίξος που είναι του πατέρα του και Αλέξανδρος που μας αρέσει σαν όνομα. Τώρα, όμως, λέει πως, αν δεν φωνάζω το παιδί Φρίξο (ΜΟΝΟ Φρίξο), σημαίνει πως δεν τον σέβομαι. Τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση; Με έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά αυτό το θέμα.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Είστε σε μια ιδιαίτερα απαιτητική φάση ζωής. Από τη μία περιμένετε με λαχτάρα το μωρό σας.  Από την άλλη αποχαιρετήσατε πρόσφατα ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον πεθερό σας. Η απόσταση επίσης από τα αγαπημένα σας πρόσωπα,  ίσως σας οδηγεί σε αποφάσεις που σκέφτεστε ότι έτσι θα εκφράσετε τον σεβασμό και την αγάπη σας.

Σε τόσο απαιτητικά δεδομένα, αντιστοιχεί να προβληματιστείτε για τη σχέση σας σε ένα άλλο επίπεδο.  Φαίνεται ότι η διαφορετική σας προσέγγιση σας οδηγεί σε ρήξη.  Διαπραγματεύεστε τη σχέση σας,  ενώ ταιριάζει να αγκαλιαστείτε σφιχτά και να είστε μαζί σε όλα τα νέα σας δεδομένα.  Ακολουθούν ακόμη πολλά καινούργια βήματα,  το οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα σας οδηγήσουν και σε επόμενες διαφωνίες. Είναι τρομακτικό να νιώθετε πως κάθε διαφωνία θα σας οδηγεί σε μεγαλύτερη απόσταση. 

Στόχος σας λοιπόν είναι να δείτε τη σχέση σας και να τη δουλέψετε. Να αναπτυχθείτε παραπάνω ώστε να προχωράτε και να διευρύνεστε.  Να κρατάτε τις αξίες σας αλλά να πρόσθετε και νέες αξίες, τις δικές σας.

Με πείσμα,  δουλειά και καλή διάθεση θα καταφέρετε πολλά παραπάνω από το να συμφωνήσετε για το όνομα του μωρού σας. Θα καταφέρετε να συναντηθείτε,  να καταλάβετε ο ένας τον άλλο και να χαρείτε τη διαφορετική θέαση που μπορείτε να προσφέρετε εκατέρωθεν. 

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v