Πρόσκληση στην Ημερίδα της ΠΕΑΝΔ με θέμα «Τεχνολογικές εξελίξεις, το παρόν & το μέλλον στον ΣΔτ1»

Πρόσκληση στην Ημερίδα της ΠΕΑΝΔ με θέμα «Τεχνολογικές εξελίξεις, το παρόν & το μέλλον στον ΣΔτ1»

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η γνώση μάς βοηθά να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με τον ορθότερο τρόπο και τηρώντας τη συνεχή της δέσμευση να κρατά τα μέλη της πάντα ενήμερα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σας καλεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στη νέα ενημερωτική επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα «Τεχνολογικές εξελίξεις, το παρόν & το μέλλον στον ΣΔτ1».

Η ημερίδα μας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί στο νέο, πλήρως ανακαινισμένο και ίσως το καλύτερο αμφιθέατρο της Αθήνας, το Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και προσκεκλημένοι είναι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του διαβήτη, τα μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ., άτομα με ΣΔτ1 και όλοι όσοι έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με ΣΔτ1 και ενδιαφέρονται για την ενημέρωση σχετικά με τη νόσο.

Η ημερίδα θα είναι εκπαιδευτικού/ενημερωτικού χαρακτήρα με ποικίλη θεματολογία, που θα αναπτυχθεί σε 4 Συνεδρίες-Ενότητες, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών μας, αλλά και όλων των ατόμων με διαβήτη τύπου 1 των οικογενειών και των φροντιστών τους. Εξασφαλίσαμε για την ενημέρωσή σας διακεκριμένους ομιλητές, κορυφαίους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπους εταιρειών, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σας ενημερώσουν για σημαντικές πτυχές της διαχείρισης του ΣΔτ1 και για όλες τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΔτ1 (επισυνάπτεται draft του προγράμματος).

Η ημερίδα αυτή είναι ωστόσο ξεχωριστή για έναν ακόμη λόγο: στο πλαίσιο του προγράμματός της θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για το ΣΔτ1 που χρηματοδότησε η Π.Ε.Α.Ν.Δ. υλοποιώντας το μακροχρόνιο όραμά της να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της πάθησης και όσοι θα παρευρεθούν στην ημερίδα θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν. 

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην φροντίσουμε να περάσουν καλά και οι μικροί μας φίλοι: έτσι, παράλληλα με το πρόγραμμα της Ημερίδας, θα διοργανώσουμε ποικίλες πρωτότυπες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία θα απασχοληθούν δημιουργικά και με απόλυτη ασφάλεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εθελοντών και νοσηλευτών. Οι παιδικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε μία μουσειακή διαδρομή με ξενάγηση σε διάφορους χώρους της Τεχνόπολης, hi-tech διασκέδαση με το πρώτο παγκοσμίως techno-sport, το HADO, που συνδυάζει τον αθλητισμό με το gaming δημιουργώντας μία πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality "AR") που απαιτεί από τους παίκτες να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη, και άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές παιδικές δραστηριότητες. 

Εφόσον επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού ή των παιδιών σας στις παιδικές δραστηριότητες, θα πρέπει να μας το δηλώσετε έως 8 Φεβρουαρίου , αναφέροντάς μας την ηλικία και το φύλο του/των παιδιού/ών σας. Το κόστος για τη συμμετοχή είναι 10 ευρώ/παιδί, με κατάθεση σε λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ . Πληροφορίες  θα βρείτε στο  site  της ΠΕΑΝΔ).

Επιπλέον, καθώς φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση για την κοπή πίτας, στο διάλειμμα της Ημερίδας θα γίνει κοπή βασιλόπιτας και κλήρωση δώρων

Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένων θέσεων, εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμό σας έως τις 15/02/24 στο [email protected]. Η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο (10.30-11.00 π.μ.) είναι αναγκαία, καθώς η δέσμευση των θέσεων θα ισχύει μόνο μέχρι την έναρξη του προγράμματος της ημερίδας. 

Σας καλούμε λοιπόν να προσέλθετε στη Γραμματεία μας στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» νωρίς (10.30-11.00 π.μ.) ώστε να επιβεβαιώσετε την κράτηση της θέσης σας, να παραλάβετε την τσάντα της ημερίδας και το κουπόνι σας για την κλήρωση δώρων (αφορά τα παιδιά), να παραδώσετε το παιδί ή τα παιδιά σας εφόσον σας συνοδεύουν στο χώρο απασχόλησης, να πιείτε μαζί μας ένα welcome coffee και να περιηγηθείτε στην έκθεση με τα περίπτερα των εταιρειών. Όλοι οι προσκεκλημένοι θα πρεπει να βρίσκονται στις θέσεις τους στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» πριν τις 11.30 π.μ. που ξεκινάει το επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Η προσέλευσή σας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Technopolis City of Athens, Πειραιώς 100, Γκάζι, είναι εύκολη και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914,  Στάση «Φωταέριο».

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της Ημερίδας τους Χρυσούς Χορηγούς μας Abbott, Hemoglobe και Medtronic, τους Υποστηρικτές μας Ascensia, Athens Medica και Φαρμασέρβ Lilly, τους Χορηγούς Είδους και Ζωγράφος, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας iatronet, infokids.gr, HealthMag, Lifo και mama365.gr. 

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία και σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά σε αυτή την πρώτη μας συνάντηση του 2024!

v