Μαμά Υδροχόος: η πιο ελεύθερη και παιχνιδιάρα μαμά του ζωδιακού κύκλου

Μαμά Υδροχόος: η πιο ελεύθερη και παιχνιδιάρα μαμά του ζωδιακού κύκλου

Η μαμά Υδροχόος, γεννημένη από 21 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου, είναι «επαναστάτρια», αντισυμβατική, με πνεύμα φιλελεύθερο και διάθεση να διορθώσει ό,τι είναι λάθος.

Η Μαμά Υδροχόος έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συχνά την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με την καλύτερη φίλη! 

Μια μαμά... φίλη

Η Μαμά Υδροχόος θέλει να μοιράζεται τα ίδια ρούχα με την κόρη της, να κάνει παρέα με τους φίλους του γιου της και να είναι κυρίως και πάνω από όλα φίλη με τα παιδιά της. Ιδανικά δεν θα ήθελε να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι μετά την ενηλικίωσή τους, γιατί είναι σίγουρη πως μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη και άλλωστε ο σκοπός της είναι να τα σπρώξει στην πραγματική ζωή το συντομότερο δυνατό.

Η Μαμά Υδροχόος θα διηγηθεί στο μικρό της ιστορίες από τα "ένδοξα" χρόνια της δικής της ζωής, τις τρέλες της και τις δικές της επαναστάσεις. Αυτή η Μαμά είναι η πιο μποέμ του ζωδιακού και ακόμα και αν δεν το δείχνει πάντα, είναι ένας άνθρωπος προσανατολισμένος στην ελευθερία του πνεύματός της, την ανεξαρτησία της και την αυτοδιάθεση. Πιστεύει στην μόρφωση του μικρού της αλλά το ίδιο πολύ πιστεύει πως η πραγματική παιδεία έρχεται από τα μαθήματα της ίδιας της ζωής. Θα ευαισθητοποιήσει κοινωνικά το μικρό της και θα του προσφέρει την ελευθερία που είναι απαραίτητη προκειμένου να διαλέξει το ίδιο τα μαθήματά του! 

Δίνει μαθήματα αυτοπεποίθησης

Η Μαμά Υδροχόος προχωράει στη ζωή με το δικό της ρυθμό και πολύ συχνά βάζει η ίδια τους κανόνες. Σπάνια θα ενδιαφερθεί για την γνώμη των άλλων πάνω στις επιλογές της και μέσα από αυτό το παράδειγμα θα διαμορφώσει δυναμικά την αυτοπεποίθηση του μικρού της.

Η πίστη της στην ελευθερία και την διαφορετικότητα θα την ωθούν πολύ συχνά να "εκθέτει" το μικρό της σε πληθώρα διαφορετικών και συχνά αντικρουόμενων ερεθισμάτων, ανθρώπων και κοσμοθεωριών προκειμένου να του διδάξει την αξία του να είσαι αυθεντικός και να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου. Για τη Μαμά Υδροχόο είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει να εμφυσήσει στο μικρό της μία ακομπλεξάριστη διάθεση να προσεγγίσει τη ζωή και τους διαφορετικούς ανθρώπους και αντιλήψεις όπως επίσης είναι σημαντικό να εξηγήσει στο μικρό της την ευθύνη του απέναντι στον πλανήτη και το περιβάλλον. Η Μαμά Υδροχόος είναι βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο ακόμα και αν δεν ασχολείται με την πολιτική. 

Αλλά δυσκολεύεται (λιγάκι) με τα όρια... 

Η τάση της Μαμάς Υδροχόου είναι να φέρεται στο μικρό της σαν φίλος μέσα σε κλίμα ισότητας. Το ίδιο κλίμα που θα προσπαθήσει να διατηρήσει και στη σχέση της με τον Μπαμπά του μικρού της. Καθώς δεν θέλει επ' ουδενί να είναι η αυταρχική Μαμά που απαγορεύει και περιορίζει, συχνά, θα ξεχνάει πόσο απαραίτητο είναι για το παιδί να νιώθει πως η Μαμά είναι η αρχηγός στη σχέση τους, προκειμένου αυτό να νιώθει ασφάλεια. Τα όρια είναι απαραίτητα για κάθε παιδί καθώς μέσα από αυτά διαμορφώνουν την αίσθηση του σωστού και του λάθους αλλά και το σύστημα των αξιών τους.

Η Μαμά Υδροχόος χρειάζεται να αναπτύξει την ικανότητα να λέει όχι και να περιορίζει όπου χρειάζεται την ελευθερία του μικρού της προκειμένου να το βοηθήσει να νιώθει την γείωση που του είναι απαραίτητη. Επιπλέον είναι εξίσου σημαντικό να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη δική της ανάγκη για ελευθερία και την ανάγκη του μικρού της για τη συνεχή και σταθερή παρουσία της. Η τάση της να είναι ασυνεχής και ..ελεύθερο πνεύμα μπορεί να οδηγήσει το μικρό της να νιώθει μία σχετική ανασφάλεια αναφορικά με το τι πρόκειται να συμβεί! 

Πηγή: stardome.gr

v