Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διακρίνονται για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου!

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διακρίνονται για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου!

Φωτογραφία: Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στηρίζουν ενεργά και με συνέπεια κάθε χρόνο το Διαγωνισμό του SaferInternet με περισσότερες από 25 Εργασίες, πάνω από 90 Μαθητές, 9 Εκπαιδευτικούς από όλες τις Βαθμίδες, αποδεικνύουν ότι η και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Μαρούσι 08/02/2024 – Σε μία μοναδική εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απέσπασαν δύο πρώτα βραβεία.

Συγκεκριμένα, κατέκτησαν την πρώτη θέση τόσο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  SaferInternet στην Κατηγορία του Λυκείου όσο και στο διαγωνισμό «Πιάσε τη σημαία».

Φωτογραφία: Οι μαθητές Τσαούση Αντωνία, Πίπιλος Μιχάλης, Αλεξοπούλου Δανάη, Λάριος Γιώργος, Αγιαννίτης Κωνσταντίνος που κέρδισαν την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό Ευγένεια στο Διαδίκτυο  από τις Βαθμίδες Γυμνασίου- Λυκείου άνοιξαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας ζωντανά το τραγούδι Internet "Netiquette Song"

Στο πλαίσιο της προσπάθειας τόσο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όσο και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, να ενημερωθούν τα παιδιά για τη σωστή και κυρίως ασφαλή χρήση του διαδικτύου, όπως και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν κατά τη χρήση του,  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο».

Φωτογραφία: Την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό "Πιάσε τη Σημαία" κατέκτησαν οι μαθητές Γυμνασίου Κορακιανίτης Νικόλαος και Μάξιμος Γεωργίου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Τσαούση Αντωνία, Μιχάλης Πίπιλος, Λάριος Γιώργος, Αγιαννίτης Κωνστατίνος και Αλεξοπούλου Δανάη κατέκτησαν την κορυφή με την πρωτότυπη σύνθεση και ερμηνεία του τραγουδιού Internet Netiquette Song για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου.

Στον έτερο διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο Πιάσε τη Σημαία, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι μαθητές Νικόλαος Κορακιανίτης και Μάξιμος Γεωργίου κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Και οι δύο νικητήριες ομάδες βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (6/2/24) σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ οι νικητές άνοιξαν την εκδήλωση ερμηνεύοντας το τραγούδι που συνέθεσαν.

Φωτογραφία: Ο Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αντώνιος Ψύρης συνεχάρη τα παιδιά της ομάδας Γυμνασίου - Λυκείου που κέρδισαν τον Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με το τραγούδι τους και έδωσε το παρόν στην τελετή βράβευσης αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσπάθεια όλων των παιδιών που συμμετείχαν

Ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δήλωσε για αυτή τη σημαντική επιτυχία: « Είναι συγκινητικό να παρακολουθεί κανείς τους καρπούς του Σχολείου και των καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας όχι μόνο να ανθίζουν αλλά και να βραβεύονται. Είμαι υπερήφανος για κάθε επιτυχία των μαθητών μας που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.»

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα παραμένουν πάντα δίπλα στους μαθητές τους και τους παρέχουν τα εφόδια και τα ερεθίσματα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου είναι μία πρωταρχική ανάγκη για παιδιά και εφήβους σήμερα και όπως αποδεικνύεται μέσα από αυτές τις σημαντικές βραβεύσεις οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι απολύτως ασφαλείς αλλά και ενήμεροι για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους κατά τη χρήση του διαδικτύου.

 

v