Pole Dancing: Άσκηση, αισθησιασμός και χορός

Pole Dancing: Άσκηση, αισθησιασμός και χορός

Γυμναστική σε έναν στύλο με τακούνια, σέξι σορτσάκι και σουτιέν: Πράγματι, το Pole Dancing ακούγεται απίστευτα σεξουαλικό και διασκεδαστικό. Αυτός είναι, άλλωστε, ένας από τους λόγους που έχει γίνει τόσο δημοφιλές παγκοσμίως. Σίγουρα όμως δεν είναι ο μοναδικός. Αν στο μυαλό σας, το έχετε συνδυάσει με το στριπτίζ, κάνετε μεγάλο λάθος.

Το σύγχρονο pole dancing έχει καθιερωθεί ως απόλυτα αξιοπρεπές και δεν έχει καμία σχέση με το στριπτίζ ή τις ρίζες του. Αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό άσκησης, χορού και αισθησιακής κίνησης.

«Γίνονται παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2005. Σε εποχές εξεταστικής διδάσκεται στο Cambridge για τη μείωση του στρες στις φοιτήτριες και τους φοιτητές ενώ ετοιμάζεται για άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς αγώνες!», υπογραμμίζει ο Νίκος Κουτσόλαμπρος, εργοφυσιολόγος γυμναστής, ιδιοκτήτης των σχολών Just Pole Dancing.

Άσκηση

Όσο διασκεδαστικό κι αν φαίνεται – και στην πραγματικότητα είναι – το Pole Dancing απαιτεί δύναμη και αντοχή. Στην περίπτωση, όμως, που αυτά τα δύο απουσιάζουν, τότε ο «χορός σε στύλο» θα σας βοηθήσει να τα «χτίσετε». Οι φιγούρες θα τονώσουν τους κοιλιακούς σας περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε και θα κάνουν τους γλουτούς σας, «πέτρα».

«Σαν εργοφυσιολογός σας λέω σίγουρα ότι δεν υπάρχει σημείο του σώματος που να μην γυμνάζεται. Το καλό είναι ότι επειδή «δουλεύεις» με το φυσικό σου βάρος, φτιάχνεις ένα φυσικό σχήμα του σώματος μέσα στα όρια του θηλυκού», επισημαίνει ο κ. Κουτσόλαμπρος.

Όσον αφορά σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την γυμναστική, ο κ. Κουτσόλαμπρος αναφέρει: «Για έναν αρχάριο, δεν παίζει κανένα ρόλο ο σωματότυπος και η προϊστορία στη γυμναστική. Αυτό που έχει βαρύτητα είναι η τεχνική. Δύναμη και σωματότυπος παίζουν ρόλο μόνο στο ρυθμό εξέλιξης».

Το ίδιο επιβεβαιώνει και η Εύη Βαλαβάνη που ξεκίνησε το Pole Dancing πριν 1,5 χρόνο: «Την πρώτη φορά που έκανα, πιάστηκα πολύ! Από τότε έχω δει το σώμα μου να αλλάζει προς το καλύτερο και από θέμα δύναμης και όσον αφορά στη σύσφιξη. Χέρια και πόδια είναι πολύ πιο σφιχτά και δυνατά ενώ για κοιλιακούς και γλουτούς δεν το συζητάω καν!».

Αυτοπεποίθηση

Τα οφέλη των ασκήσεων με αντιστάσεις (βάρη) είναι πολλά και αναγνωρισμένα. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο μέρος από την άσκηση στο γυμναστήριο, που να σας κάνει να αισθάνεστε σέξι: Ούτε τα γεμάτα υδρατμούς αποδυτήρια, ούτε οι φόρμες και τα φούτερ και σίγουρα όχι ο ιδρώτας που στάζει πάνω στα ρούχα σας. Στο Pole Dancing θα γυμναστείτε σκληρά και θα ιδρώσετε. Θα το κάνετε, όμως, φορώντας το αθλητικό σουτιέν σας και ένα καυτό σορτσάκι, ενώ η αυτοπεποίθησή σας θα ανέβει στα ύψη.

«Οι κοπέλες που κάνουν Pole Dancing δουλεύουν μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αυτό σημαίνει ότι εξοικειώνονται με το σώμα τους και αποκτούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Σταδιακά η όποια αρχική ντροπή φεύγει και τη θέση της παίρνει η αυτοπεποίθηση», εξηγεί ο κ. Κουτσόλαμπρος.

Αν πάλι πιστεύετε ότι δεν είστε από τους ανθρώπους που έχουν σεξουαλικότητα, η Εύη θα σας διαψεύσει: «Δεν υπάρχει γυναίκα χωρίς σεξουαλικότητα. Κάθε γυναίκα έχει, απλά μπορεί να κρύβεται. Αν δεν την έχεις ανακαλύψει το Pole Dancing στην βγάζει και την αναδεικνύει».

Διασκέδαση

Τα μαθήματα προσφέρουν την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να σφίξουν σωματικά αλλά και να χαλαρώσουν ψυχολογικά. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο άσκησης ενώ η μουσική θα βάλει στο ρυθμό και τις πιο ντροπαλές. Γιατί όμως είναι τόσο διασκεδαστικό;

«Είναι ευχάριστο, επειδή έχει σχέση με τη θηλυκότητα. Μπαίνεις να κάνεις το κέφι σου και βγαίνεις γυμνασμένη! Όλες οι κοπέλες κατενθουσιάζονται, το ερωτεύονται, φεύγουν χαμογελαστές. Είναι ένας συνδυασμός χορού και άσκησης που ταιριάζει απόλυτα στη γυναίκα», επισημαίνει ο κ. Κουτσόλαμπρος.

«Την πρώτη φορά ήμουν αγχωμένη για το τι θα αντιμετωπίσω. Η πρώτη επαφή μου με το στύλο όμως ήταν τρομερή! Μου έφυγε το άγχος και έκτοτε απλά το απολαμβάνω», λέει η Εύη. «Το Pole Dancing είναι τρόπος ζωής και έχει αλλάξει τη ζωή μου. Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλες οι κοπέλες που ασχολούνται με αυτόν τον χορό- γυμναστική», καταλήγει.

Πού μπορείτε να κάνετε

Just Pole Dancing

Λεωφόρος Μεσογείων 331, σύνορα Χαλανδρίου – Χολαργού
Παύλου Μελά 45, Περιστέρι
Τηλ: 210 6748960
Δείτε το χάρτη
Κόστος: Δωρεάν εγγραφή και 50€/ μήνα για ένα μάθημα την εβδομάδα ή 90€ για δύο/εβδομάδα με δωρέαν 3 ώρες χρήσης του χώρου για εξάσκηση.

Polosi Pole Studio

Ασκληπιού 156 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, 1ος όροφος
Τηλ.: 6992 139182
Κόστος: 85€ οι 8 εβδομάδες για ένα μάθημα την εβδομάδα ή 15€ για μία φορά. Δείτε περισσότερα εδώ

Venus Prive Athens Pole Dance

Αγ. Δημητρίου 284, Αγ. Δημήτριος.
Τηλ.: 212 1008424, 6948369020
Κόστος: 15€ για το εισαγωγικό μάθημα. 60€ για 4 μαθήματα το μήνα, 100€ για 8 και 150€ για 3-5 φορές την εβδομάδα (ή μέχρι 15 μαθήματα το μήνα. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές.

Polewave Studio

Eυμολπιδών 23, Γκάζι, 1ος όροφος
Τηλ.: 6956903630
Κόστος: Το βασικό πακέτο, διάρκειας ενός μήνα κοστίζει 50 ευρώ. Γίνονται ειδικές τιμές για όσες θέλουν να παρακολουθήσουν περισσότερες ώρες.

Διαβάστε επίσης σχετικό άρθρο του in2life.gr

v