Οι γονείς μου δεν θέλουν τη σύντροφό μου επειδή είναι μεγαλύτερη και με παιδί

Οι γονείς μου δεν θέλουν τη σύντροφό μου επειδή είναι μεγαλύτερη και με παιδί
Ερώτηση:
***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα σας! Εδώ και έναν χρόνο έχω σχέση με μια γυναίκα μεγαλύτερή μου κατά 6 χρόνια, που έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Περνάμε πολύ ωραία οι τρεις μας αλλά δεν την θέλει καθόλου η οικογένειά μου. Οι δικοί μου, και ειδικά η μητέρα μου, με πιέζουν για το καλό μου να χωρίσω και να βρω κάποια συνομήλικη χωρίς παιδιά. Η σύντροφός μου ξέρει ότι δεν την θέλουν οι δικοί μου και νιώθει άσχημα. Και την καταλαβαίνω… Ξέρω ότι την αγαπάω και μάλιστα σκεφτόμαστε να φύγουμε από την Ελλάδα και να ζήσουμε στο εξωτερικό αλλά νιώθω πολύ πιεσμένος και αγχωμένος από την κατάσταση. Συχνά αναγκάζομαι να πω ψέματα στους δικούς μου ότι χώρισα για να ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά αυτή είναι προσωρινή λύση. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη, 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για το μήνυμα σας. Αντιλαμβάνομαι την πίεση σας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή και πολύ προσωπική απόφαση- επιλογή. 

Μέχρι τώρα τις σημαντικές επιλογές που κάνατε στη ζωή σας με ποια κριτήρια τις πήρατε; Πως επιλέξατε το αντικείμενο των σπουδών σας, τον τόπο διαμονής σας, την εργασία σας, τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας; Εάν είστε άνθρωπος που έχετε δημιουργήσει τα δικά σας προσωπικά κριτήρια και επιλέγετε βάσει αυτών, τότε με τον ίδιο τρόπο θα πορευτείτε και τώρα.  Έχετε κάνει ήδη επιλογές,  κάποιες από αυτές θα συμφωνούν με τους σημαντικούς άλλους ανθρώπους σας, και κάποιες όχι.  Εσείς ξέρετε τι σας είναι σε προσωπικό επίπεδο σημαντικό και καλό. 

Εάν ωστόσο μέχρι σήμερα έχετε κινηθεί βασιζόμενος στις συμβουλές άλλων,  τότε έχετε να δείτε ευρύτερα εάν σας συμφέρει να συνεχίσετε έτσι.  

Είμαι βέβαιη ότι η πρόθεση των γονέων σας είναι καλή.  Είμαι βέβαιη ότι θέλουν το καλύτερο για εσάς. Είμαι επίσης όμως βέβαιη ότι εσείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον,  επιθυμείτε να είστε ευτυχισμένος και χαρούμενος. Επομένως έχετε πολλά περισσότερα στοιχεία ώστε να γνωρίζετε τι σας ταιριάζει,  τι σας βοηθά να νιώσετε ευτυχής και τι όχι. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v