Συνέντευξη με τους ηθοποιούς της παράστασης «Αστερόπαιδο»

Συνέντευξη με τους ηθοποιούς της παράστασης «Αστερόπαιδο»

Οι ηθοποιοί της υπέροχης παράστασης «Αστερόπαιδο» μας παραχώρησαν μια υπέροχη συνέντευξη και μας μίλησαν για τους ρόλους τους, αλλά και τα μηνύματα που περνάει το έργο σε μικρούς και σε μεγάλους.

Ποια σκηνή του έργου σας δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;

Γιάννης Κορρές: Η σκηνή που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν σίγουρα αυτή προς το τέλος του ταξιδιού του Αστερόπαιδου, όπου, περιπλανώμενο μέσα στο δάσος ενώ αναζητά τη μητέρα του, έχει φτάσει στην απόλυτη εξαθλίωση και χάνει κάθε ελπίδα που είχε να τη βρει. Προσωπικά μιλώντας, το να προσεγγίσω συναισθηματικά αυτήν την κατάσταση του να έχω χάσει και την τελευταία μου ελπίδα για κάτι που έχω πασχίσει τόσο πολύ να καταφέρω είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία. Είναι αυτό που θα με πονούσε και εμένα περισσότερο στη ζωή μου. Να έχω εξαντλήσει την κάθε μου επιλογή και να μην μπορώ να κάνω τίποτα άλλο πια. Όπως όμως σε κάθε παραμύθι, στο τέλος πάντα  επέρχεται η λύτρωση, μια σπίθα φωτός μέσα στο σκοτάδι.

Στάθης Λαγκαδάς: Ο ρόλος ο δικός μου είναι ο Τσικαπρού,ο βοηθός της μάγισσας Φαίηθφουλ.Είναι ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μου,οπότε καμμιά απο τις σκηνές του δεν με δυσκόλεψε!

Στυλιανή Κλείδωνα: Η σκηνή που το Αστερόπαιδο διώχνει την μητέρα του. Είναι μια απαιτητική σκηνή καθώς χαρακτηρίζεται από έλλειψη συμπόνιας και αγάπης, προς την πραγματική του μητέρα που μόλις τον έχει συναντήσει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια που τον αναζητά παντού.

Με ποιον από τους χαρακτήρες του έργου ταυτίζεστε;

Γιάννης Κορρές: Θα μπορούσα να πω ότι ταυτίζομαι περισσότερο με έναν χαρακτήρα που δεν παίζω εγώ, αλλά ο εξαιρετικός συνάδελφος Στάθης Λαγκάδας, τον Τσικαπρού! Ο χαρακτήρας αυτός έχει μια αφέλεια και μια αθωότητα που δύσκολα συναντάμε, στις μέρες μας ειδικά…

Στάθης Λαγκαδάς: Με τον δικό μου φυσικά! Δεν τον συγκρίνω με κανέναν άλλον!

Στυλιανή Κλείδωνα: Με τους θετούς γονείς του Αστερόπαιδου. Είναι δυο χαρακτήρες που διακρίνονται για την υπομονή και την πίστη τους στον άνθρωπο και αυτό μου δίνει δύναμη και ελπίδα στην εποχή που ζούμε.

Ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης που θα πάρουν μικροί και μεγάλοι;

Γιάννης Κορρές: Το μήνυμα που μπορούν να κρατήσουν τόσο μικροί όσοι και μεγάλοι είναι ότι η πραγματική ομορφιά δε φαίνεται από την εξωτερική μας εμφάνιση ή το πόσο λαμπροί νομίζουμε ότι φαινόμαστε στους γύρω μας, αλλά πηγάζει από μέσα μας. Πραγματικά όμορφοι είμαστε όταν έχουμε μέσα μας αγάπη και αυτό φαίνεται από τις πράξεις μας στους γύρω μας.

Στάθης Λαγκαδάς: Το μήνυμα που θέλει να περάσει το έργο, αλλά και η παράσταση είναι για την ομορφιά της ψυχής... Σε αυτήν καλό είναι να δίνουμε σημασία και όχι στην εξωτερική εμφάνιση του καθενός.Αυτή άλλωστε μας δίνει ομορφιά και αγάπη στην ζωή μας!

Στυλιανή Κλείδωνα: Το Αστερόπαιδο είναι ένα γλυκό παραμύθι. Μαθαίνει στα παιδιά ότι το πιο σημαντικό όλων είναι η ομορφιά της ψυχής και η καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Κάτι που υπενθυμίζεται και στους μεγάλους που πολλές φορές το έχουν ανάγκη περισσότερο και από τα ίδια τα παιδιά.  

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο ELIART στον Βοτανικό κάθε Κυριακή στις 12!

v