5 παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στο παιδί να διαχειρίζεται τον θυμό

5 παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στο παιδί να διαχειρίζεται τον θυμό

O θυμός των μικρών παιδιών συχνά πυκνά μας φτάνει στα όρια της εξάντλησης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό να τους μάθεις να διαχειρίζονται αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα και πραγματικά, θέλει πολύ κόπο και... τρόπο. Aυτά τα 5 παιδικά βιβλία μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ένα παιδί να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του και τα ξεσπάσματά του μέσα από όμορφες ιστορίες με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί.

Ο μικρός Ιπποπόταμος είναι θυμωμένος

Για παιδιά 2 ετών και άνω

Συγγραφέας: Gemma Cary, Krishna Kumar

Ο μικρός Ιπποπόταμος είναι τόσο θυμωμένος, που νιώθει ότι θα εκραγεί! Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας απρόσμενος φίλος και του δείχνει πώς να βρει την ηρεμία… Μια εικονογραφημένη ιστορία για τα έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα των παιδιών και τους αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Τέλεια μέρα για νεύρα

Για παιδιά 3 ετών και άνω

Συγγραφέας: Suzanne Lang

Με νευριάζουν όλα! Ένα βιβλίο για τον θυμό

Για παιδιά 4 ετών και άνω

Συγγραφέας: Sue Graves

Η σειρά «Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας» έχει στόχο να αποτελέσει αφετηρία για συζήτηση πάνω στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών, τόσο σε σχέση με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους. Το «Με νευριάζουν όλα!» είναι ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά μας να μάθουν να ελέγχουν τον θυμό τους. Στο τέλος, περιλαμβάνεται μια εικονογραφημένη ιστορία χωρίς λόγια, σχετική με το θέμα, για να τη διηγηθεί το παιδί. Επίσης περιλαμβάνονται οδηγίες για τους ενήλικες, σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο, και ιδέες για συζήτηση με το παιδί.

To μπαλόνι του θυμού

Για παιδιά 4 ετών και άνω

Συγγραφέας: Δάσκα Δανάη

Όταν θυμώνουμε, ένα μπαλόνι φουσκώνει μέσα μας και είναι έτοιμο να σκάσει. Ένα μπαλόνι που μοιάζει με ένα μικρό άγριο τερατάκι.Ποιο είναι όμως τ' όνομά του; Σε ποια χώρα ζει; Έχει φίλους; Τι θα μας έλεγε αν είχε φωνή; Πάρτε χαρτί και μολύβι, κι ετοιμαστείτε να κάνετε τον ίδιο τον θυμό ένα παιχνίδι!

Τι να κάνω τον θυμό μου;

Για παιδιά 5 ετών και άνω

Συγγραφέας: Dagmar Geisler

Θυμώνεις κι εσύ κάπου κάπου; Κι εγώ το ίδιο. Υπάρχουν φορές που έχω θυμώσει τόσο πολύ, ώστε το μόνο που θέλω να κάνε είναι να φωνάξω δυνατά, να ουρλιάξω σε κάποιον… ή να κλοτσήσω κάτι… Όταν είμαι θυμωμένος, η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα από ποτέ… και το κεφάλι μου γίνεται κόκκινο σαν ντομάτα… Το βιβλίο αυτό περιγράφει με ευαισθησία τις διάφορες πτυχές του θυμού, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία στους μεγάλους να μιλήσουν με τα παιδιά για αυτό το σημαντικό συναίσθημα και να βρουν λύσεις για την αντιμετώπισή του.

v