Ιστορίες από Χρυσοκλωστή: τα μοναδικά κοσμήματα της Ελένης Σιούστη έρχονται στην Designers.One

Ιστορίες από Χρυσοκλωστή: τα μοναδικά κοσμήματα της Ελένης Σιούστη έρχονται στην Designers.One

Τα κοσμήματα της Ελένης Σιούστη, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι από ελληνική χρυσοκλωστή, είναι μοναδικά. Επιλέγοντας ως εργαλείο έκφρασης και επίπονης χειρωναξίας ένα φαινομενικά μονοδιάστατο υλικό, τη χρυσή κλωστή την οποία τυλίγει σε κορδόνι και μεταποιεί σε κόσμημα η ίδια, η Ελένη Σιούστη μετατρέπει την κλωστή σε πολύτιμη λαμπερή ύλη, με ποικίλες ιστορικές, λαογραφικές και ενδυματολογικές αναφορές.

Ανασκάπτοντας αισθητικά ίχνη και συμβολικές ερμηνείες από την Κρήτη ως την Ανατολική Θράκη και την Σμύρνη ή την Κωνσταντινούπολη και από το Ιόνιο ως τα Δωδεκάνησα, το υλικό αυτό στα χέρια της Ελένης γίνεται επινοητική και ευκίνητη μαγική πρώτη ύλη, χρωματίζοντας ανέκδοτες ιστορίες ανθρώπων και τόπων.   

Περιδέραια, περικάρπια και καρφίτσες, υπηρετώντας τη μονάκριβη τέχνη της χειροποίητης εφαρμοσμένης σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας που πηγάζει από την ελληνική παράδοση μα προχωρά με δυναμική αυτοτέλεια, τρέπονται από την Ελένη Σιούστη σε βαρύτιμα διαχρονικά σύμβολα που μπορούν να φορεθούν παντού στον κόσμο και να λάμψουν ως πολύτιμοι ελληνικοί πρεσβευτές.

Από την Πέμπτη 4 Απριλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά, στον εκθεσιακό χώρο της Designers.One στο Σύνταγμα, στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης με τίτλο «Ιστορίες από χρυσοκλωστή».

Η Designers.One δραστηριοποιείται στον χώρο της εισαγωγής και λιανικής πώλησης branded ευρωπαϊκών κοσμημάτων. Πρόσφατα λειτούργησε έναν νέο χώρο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας,  όπου υποδεχόμενη Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης, έχει παράλληλα δημιουργήσει ένα εκθεσιακό πρόγραμμα φιλοξενίας και παρουσίασης επιλεγμένων Ελλήνων σχεδιαστών, σε συνεργασία και με την επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού της τέχνης Ίριδος Κρητικού.

Η παρουσίαση του συναρπαστικού σύμπαντος της Ελένης Σιούστη είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στον νέο αθηναϊκό χώρο, μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση κοσμημάτων της Μαίρης Γαλάνη-Κρητικού τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες. 

Ελένη Σιούστη  «Ιστορίες από χρυσοκλωστή»

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Διάρκεια έκθεσης:

Πέμπτη 4 Απριλίου – Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη - Σάββατο 10.30 έως τις 17.0

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.30 – 19.30

DESIGNERS.ONE

Καραγεώργη Σερβίας 13 & Αξαρλιάν, Σύνταγμα, τηλ. 210 32 400 76

v