Σοκολατένια αυγά του Πάσχα: πάνω από τα 100€ το κιλό φέτος

Σοκολατένια αυγά του Πάσχα: πάνω από τα 100€ το κιλό φέτος

Φέτος το Πάσχα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη νονά και τον νονό, καθώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως φαίνεται, οι συζητήσεις για αύξηση τιμών δεν θα αφορούν τον οβελία, αλλά τα... σοκολατένια αυγά καθώς η τιμή τους έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 100 ευρώ το κιλό, αποτέλεσμα της ζημιά που προκαλεί η κλιματική κρίση στην παραγωγή του κακάο.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα ζαχαροπλαστεία έχουν ήδη εφοδιαστεί, καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει οπότε η σύγκριση τιμών είναι ήδη εφικτή. Ανάλογα με τη συσκευασία, την περιεκτικότητα σε σοκολάτα, το σχέδιο κλπ, η τιμή κιλού του προϊόντος (μονάδα μέτρησης ώστε να είναι συγκρίσιμα τα προϊόντα) μπορεί να κυμαίνεται από τα 45 ευρώ έως και τα 126 ευρώ το κιλό.

Oι αυξήσεις στην πρώτη ύλη που είναι το κακάο είναι συνεχείς, χωρίς η αγορά να έχει βρει ακόμη το σημείο ισορροπίας όσον αφορά στην τιμολόγηση των ανατιμήσεων. Πολύ απλά, κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι έχουμε δει τα χειρότερα κάτι που σημαίνει ότι οτιδήποτε έχει σχέση με κακάο, μπορεί να ακριβύνει ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Πηγή: thetoc.gr

v