Ο σύζυγός μου με απάτησε. Να μείνω σε έναν τέτοιο γάμο μόνο για το παιδί;

Ο σύζυγός μου με απάτησε. Να μείνω σε έναν τέτοιο γάμο μόνο για το παιδί;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα σας! Με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί 13 χρόνια αλλά τα τελευταία 5 η σχέση μας σαν να έχει φθαρεί και δεν νιώθω ευτυχισμένη. Πριν λίγο καιρό έμαθα ότι με απάτησε και θέλω να χωρίσω και να προχωρήσω τη ζωή μου. Ωστόσο, με κρατάει το ότι έχουμε ένα 10χρονο γιο που μας αγαπάει πολύ και τους δύο. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Οι σχέσεις δεν έχουν αυτονόητα καλή πορεία.  Η καλή πορεία είναι αποτέλεσμα απόφασης, κόπου και καλής δουλειάς ανάμεσα στο ζευγάρι. 

Την τελευταία πενταετία λοιπόν, για κάποιους λόγους,  έχετε σταματήσει να φροντίζετε τη σχέση σας και αυτό έχει πολλές συνέπειες και προεκτάσεις.  Λυπάμαι πολύ για αυτό.  Και σε αυτήν τη φάση αυτό που θα σας οδηγήσει είναι η απόφαση.

Χωρίς προσωπική απόφαση που θέλετε να το πάτε,  μοιάζει να κοπιάζετε και να αντέχετε χωρίς προοπτική. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σίγουρα προς όφελος σας το να μην είστε καλά και αυτό να το συντηρείτε δήθεν για το καλό του παιδιού σας. Ωστόσο έχετε πολλές παραπάνω επιλογές από το δίλημμα να μείνετε ή να φύγετε από τον γάμο σας.

Έχετε την επιλογή να φτιάξετε τη σχέση.  Έχετε την επιλογή να επιτρέψετε στον για σας να δει δύο γονείς να μάχονται με πίστη για αναγέννηση! Που το ενδιαφέρον τους δε θα περιορίζεται μόνον στον ίδιο,  αλλά και στα άλλα πολύτιμα επίπεδα της ζωής τους! Έχετε την επιλογή να μιλήσετε ξεκάθαρα και κλείσετε όμορφα τη σχέση σας, χωρίς να χρειάζεται να φτάσετε σε άκρα και εξελίξεις που πληγώνουν. 

Πολλά ακόμη μπορώ να σας πω αλλά η δική σας απόφαση και επιλογή είναι εκείνη που εμπεριέχει το προσωπικό σας νόημα και έτσι θα βάλετε τα δυνατά σας ώστε να την υποστηρίξετε. 

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v