Πώς να μυρίζεις πάντα υπέροχα, χωρίς ακριβά αρώματα

Πώς να μυρίζεις πάντα υπέροχα, χωρίς ακριβά αρώματα

Μπορεί τα ακριβά αρώματα να θεωρούνται must για τη σύγχρονη γυναίκα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την γοητεία της φυσικής της μυρωδιάς! Αρκεί να ακολουθεί πιστά τις παρακάτω συμβουλές, για... το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαγητό που εμφανίζεται πιο συχνά στο τραπέζι μας μπορεί να επηρεάσει την οσμή του ιδρώτα μας. Για παράδειγμα, το κόκκινο κρέας περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων και αν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει αυτές τις ουσίες, η μυρωδιά του ιδρώτα μπορεί να γίνει πολύ έντονη. 

Επίσης, λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, μπορούν να προκαλέσουν δυσοσμία, ενώ ο οργανισμός ορισμένων ανθρώπων δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί πλήρως την ουσία τριμεθυλαμίνη, η οποία βρίσκεται στα φασόλια, τα αυγά και το γάλα. 

Από την άλλη, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να εξουδετερώσει την κακή οσμή. Κάποι ειδικοί προτείνουν να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες και φρέσκα φρούτα, ενώ πολλοί δερματολόγοι συνιστούν τη λήψη βρώσιμου αιθέριου ελαίου μέντας, καθώς μπορεί να βελτιώσει την οσμή του ιδρώτα.

Μην πίνετε πολύ καφέ

Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές και το τσάι, διεγείρουν ορισμένους ιδρωτοποιούς αδένες με αποτέλεσμα το σώμα παράγει περισσότερα υγρά. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιδρώτας σας να μυρίζει πιο έντονα. 

Το νερό, από την άλλη, βοηθά να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη οσμή. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, όλες οι οσμές που απελευθερώνονται γίνονται μόνο πιο έντονες, ειδικά αυτές που προέρχονται από το στόμα. Μερικοί ειδικοί προτείνουν να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Φροντίστε τα ρούχα σας

Μερικές φορές η μυρωδιά δεν προέρχεται από το σώμα μας, αλλά από τα ρούχα μας. Για το λόγο αυτό, τα ιδρωμένα ρούχα πρέπει να πλένονται από μέσα προς τα έξω, ώστε το απορρυπαντικό να αντιμετωπίζει καλύτερα τις ουσίες που περιέχουν δυσάρεστες οσμές. Εάν τα ρούχα σας μυρίζουν πολύ άσχημα, μπορείτε απλά να τα μουλιάζετε σε διάλυμα ξιδιού πριν τα πλύνετε.

Επίσης, είναι προτιμότερο να απαλλαγείτε από το μαλακτικό πλυντηρίου, το οποίο καλύπτει το ύφασμα με μια λεπτή μεμβράνη που εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο και τα βακτήρια που εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα. Τέλος, μην αφήνετε τα ρούχα για πολύ ώρα στο πλυντήριο γιατί μυρίζουν άσχημα. 

Αποφύγετε το αντιβακτηριακό σαπούνι

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά πλενόμαστε στο ντους, κάποια βακτήρια εξακολουθούν να παραμένουν στο δέρμα μας. Αυτό δεν είναι κακό, γιατί αυτό το μικροβίωμα σχηματίζει το φυσικό άρωμα που πολλοί άνθρωποι γύρω μας βρίσκουν ελκυστικό. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αντιβακτηριακό σαπούνι, καθώς μπορεί να διαταράξει τη φυσική ισορροπία και να καταστρέψει χρήσιμους μικροοργανισμούς που θα αντικατασταθούν από επιβλαβή βακτήρια. Και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση δυσάρεστης οσμής. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ήπιο, απαλό σαπούνι.

Σκουπιστείτε καλά μετά το ντους 

Αφού κάνετε ντους, θα πρέπει να σκουπίζετε καλά ολόκληρο το σώμα σας με μια καθαρή πετσέτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που συνήθως ιδρώνουν περισσότερο. Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την απελευθέρωση της δυσάρεστης οσμής εμφανίζονται πιο γρήγορα σε υγρό περιβάλλον, επομένως μην φοράτε τα ρούχα σας όταν το σώμα σας είναι ακόμα υγρό.

Να γυμνάζεστε τακτικά

Έχουμε συνδέσει την έντονη άσκηση με την παραγωγή ιδρώτα και τη δυσοσμία. ωστόσο, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η τακτική εφίδρωση μπορεί να επαναφέρει τη φυσική οσμή του δέρματός σας. Όσο πιο συχνά ο ιδρώτας καθαρίζει τους αδένες, τόσο πιο ωραία θα μυρίζετε.

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την οσμή του σώματός σας

Η οσμή του σώματος επηρεάζεται επίσης από την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου. Εάν είστε νευρικοί, υπό συνεχή πίεση ή έλλειψη ύπνου, η μυρωδιά μπορεί να γίνει δυσάρεστη. Εάν αντιμετωπίζεται προβλήματα στον ύπνο, η χρήση αρωματικών ουσιών στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε. Τα αρώματα λεβάντας και χαμομηλιού είναι τα καλύτερα για ηρεμία. Και αν βάλετε αρωματικά έλαια σε καθαρά σεντόνια και μαξιλάρια, θα μυρίσετε όμορφα και μετά από μια βραδινή ξεκούραση.

Αποφύγετε τα συμβατικά αποσμητικά 

Δεν λειτουργούν όλα τα αποσμητικά με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένα από αυτά περιέχουν ειδικές ουσίες που μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων. Η χρήση αυτών των προϊόντων οδηγεί στο γεγονός ότι διαταράσσεται η μικροχλωρίδα στην περιοχή της μασχάλης. Σε μερικούς ανθρώπους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή μικροοργανισμών που παράγουν άσχημες οσμές.

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση προβιοτικών αποσμητικών, τα οποία καταστρέφουν μόνο τα «κακά» βακτήρια και έτσι εξαλείφουν τη δυσάρεστη οσμή. Μερικοί προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους αποσμητικό από μηλόξυδο, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού, που έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτού το είδους το αποσμητικό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Πληροφορίες από brightside.me

v