Πίσω από μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα κρύβεται ένας τρυφερός μπαμπάς

Πίσω από μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα κρύβεται ένας τρυφερός μπαμπάς

Αδιαμφισβήτητα, οι μητέρες έχουν τεράστια επιρροή στο χτίσιμο της προσωπικότητας της κόρης τους. Όμως, ένας ανοιχτόμυαλος και τρυφερός πατέρας που πιστεύει στην κόρη του και την υποστηρίζει είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές ανεξάρτητες γυναίκες σήμερα.

Με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα, αυτή η αρθρογράφος μοιράζεται το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πατέρας της στη ζωή της και τονίζει τη σημασία του να είναι κανείς τρυφερός με το παιδί του.

«Τυχαίνει να είμαι η κόρη ενός ενθουσιώδη και πολύ τρυφερού μπαμπά και πραγματικά, είμαι ευγνώμων γι' αυτό.

Τον έχω δει να ξυπνάει στις 5 το πρωί μαζί με τη μαμά μου για να ετοιμάσουν μαζί τα πάνκεικς που θα τρώγαμε όλοι μαζί για πρωινό.

Δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο στο να μας κάνει πλεξούδες, προσπαθούσε ωστόσο να φτιάχνει τα μαλλιά μας πριν το σχολείο. Ερχόταν πολλές φορές στο δωμάτιο που μοιραζόμουν με την αδερφή μου και πίναμε τσάι με τις κούκλες μας.

Ήταν αυτός που μας έμαθε να κάνουμε ποδήλατο. Ήταν υπομονετικός, γλυκός και συνεπής στα μαθήματα που μας έκανε. Ήταν πάντα εκεί για να μου πει ότι δεν πειράζει να πέσω και τόνιζε ότι θα είναι πάντα εκεί για να με σηκώσει.

Δεν υπήρξε αδιάφορος ούτε μια στιγμή στα παιδικά μου χρόνια. Δούλευε πολύ, αλλά πάντα έβρισκε χρόνο για την καθεμιά μας χωριστά.

Ο πατέρας μου είναι εξαιρετικά υποστηρικτικός και αυτό είναι υπέροχο. Γιατί καθώς μεγαλώνει ένα παιδί, είναι καλό να ξέρει ότι μπορεί να κάνει λάθη και να μάθει από αυτά χωρίς φωνές και κριτική.

Παρατήρησα ότι δεν ήταν μόνο η ποδηλασία, αλλά σχεδόν οτιδήποτε έκανα, επαινιόταν από τον μπαμπά μου- ακόμη και αν όταν δεν προσπαθούσα αρκετά.

Με την πάροδο των χρόνων, μοιραζόμαστε την ίδια σχέση όπου ο μπαμπάς μου παραμένει να είναι πηγή δύναμης και υποστήριξης.

Τον έχω δει να μου φτιάχνει το κέφι στις σχολικές παραστάσεις, να μου δίνει κίνητρο στις εξετάσεις, να χειροκροτεί με δύναμη στην αποφοίτησή μου, να με ενθαρρύνει να κάνω καριέρα στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να μετακομίσω μακριά από το σπίτι και πάντα να βρίσκει χρόνο να μου μιλάει, από τότε που ήμουν παιδί μέχρι σήμερα, που είμαι ενήλικη.

Πραγματικά πιστεύω ότι η γυναίκα που είμαι σήμερα, οφείλεται στην τρυφερότητα που μου έδωσε ο πατέρας μου μεγαλώνοντας.

Έγινα ανεξάρτητη και ατρόμητη γιατί πίστευε σε εμένα! Τα όνειρα και οι στόχοι ήταν ιερά για τον μπαμπά μου και πάντα με έσπρωχνε να τα κυνηγήσω. Με ένα χαμόγελο ή μια συμβουλή μου έδειχνε ότι είναι εκεί ψυχή και τε σώματι.

Μπαμπά, αν διαβάζεις αυτό το άρθρο να ξέρεις ότι νιώθω ευλογημένη που είμαι κόρη σου. Σε ευχαριστώ για όλα και σε αγαπώ όπως μια κόρη μπορεί να αγαπήσει τον πατέρα της»

Ελεύθερη μετάφραση από indiatimes.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v