Τι να πω σε ένα 7χρονο αγόρι που μου είπε ότι θέλει να γίνει κορίτσι;

Τι να πω σε ένα 7χρονο αγόρι που μου είπε ότι θέλει να γίνει κορίτσι;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Τι να πω σε ένα 7χρονο αγόρι που μου είπε ότι θέλει να γίνει κορίτσι επειδή με είδε να φοράω κραγιόν; Μου είπε ότι θέλει να φορέσει κι αυτός γιατί του άρεσε το χρώμα.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Τα παιδιά δεν οφείλουν να γνωρίσουν τους κοινωνικούς τρόπους που οι ενήλικες συνήθως χρησιμοποιούν σύμφωνα με το φύλο τους. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ χρήσιμο οι γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για τα θέματα αυτά και να προσεγγίζουν με ευαισθησία και σεβασμό τα ερωτήματα τους.

Έτσι και στην περίπτωση σας, έχετε ως οικογένειά να αποφασίσετε τι σας είναι σημαντικό και με ποιον τρόπο σας ταιριάζει να μιλήσετε με τα παιδιά σας. Με αγάπη εξηγείτε τη θέση σας στον γιο σας και τον χαίρεστε που προχωρά και απευθύνεται σε εσάς για ότι επεξεργαζεται. 

Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε βοήθεια στα πολλά και σύνθετα θέματα γονεϊκότητας, σίγουρα μπορείτε να ζητήσετε και να κερδίσετε. 

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v