Τι θα χρειαστούμε
- Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μία μέτρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Πεντακόσια γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- Μισό φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- Δύο φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μία πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Εκατόν πενήντα γραμμάρια φέτα τριμμένη
- Δύο κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 4ο
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε ζεστό με την τριμμένη φέτα από πάνω.
Καλή απόλαυση!