Αγαπητέ αναγνώστη,
Το θέμα που θέτετε είναι αρκετά σύνθετο και δεν χωρά εύκολες απαντήσεις. Το κυριότερο που θέλω να θυμάστε είναι ότι τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της κατάστασης τις δέχονται κατά κύριο λόγο τα παιδιά. Η μητέρα είναι πολύ σημαντική για τη ζωή τους και με εκείνη περνούν περισσότερο χρόνο, αλλά δεν θέλω να ξεχνάτε και τη σπουδαιότητα του δικού σας ρόλου.
Τα παιδιά σας σας χρειάζονται και είστε αναντικατάστατος, όχι γιατί μπορείτε να τους προσφέρετε υλικά αγαθά αλλά γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί να γίνει πατέρας τους. Οπότε προσπαθήστε να επενδύσετε στη σχέση σας και στο χρόνο που έχετε μαζί τους χωρίς να υποκύπτετε σε εκβιασμούς και εξαγορές. Αυτό που σας προτείνω κατανοώ ότι μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ βοηθητικό για τα παιδιά σας και τη μεταξύ σας σχέση.
Εύχομαι σύντομα το κλίμα μεταξύ σας να γίνει καλύτερο και να μπορέσετε να διευκολύνετε και τα παιδιά σας να αφομοιώσουν αυτό το διαζύγιο.
*Η Αγγελική Κολοκυθά είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.


.jpg)






