Αγαπητή αναγνώστρια,
Κατανοώ την αγωνία σας και είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε τι θα σας ανακούφιζε σε αυτή τη φάση. Είναι βέβαιο πως ό,τι καλό έχετε κάνει στη σχέση με την κόρη σας έως τώρα και η εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ σας δεν πάνε χαμένα. Η κόρη σας διανύει μία αναπτυξιακή φάση γεμάτη αντιφάσεις και αμφισβήτηση.
Προσπαθώντας να απομακρυνθεί από εσάς και τον έλεγχό σας αναζητά να βρει την αυτονομία της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σας χρειάζεται.
Επιλέξτε μία ήρεμη στιγμή, ώστε να της μιλήσετε για το τι περιμένετε από εκείνη σε αυτή τη φάση και κυρίως να ακούσετε τι θα ήθελε εκείνη. Επιπλέον αναλογιστείτε αν το να σας λέει ψέματα είναι ένας τρόπος της να αποφύγει την κριτική που νομίζει ότι θα ακούσει από εσάς. Οι έφηβοι συχνά νιώθουν ότι κανένας δεν τους καταλαβαίνει και ότι δέχονται κριτική για τις κινήσεις τους.
*Η Αγγελική Κολοκυθά είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.









