Αγαπητή αναγνώστρια,
Νιώθω ότι το άγχος σας έχει να κάνει με την ανατροπή που συνέβη στη ζωή σας και στον μέχρι τώρα προγραμματισμό σας. Καλό θα είναι να μιλήσετε στο παιδί με πολύ απλά λόγια για το ότι ο άνθρωπος που το μεγαλώνει δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας και πως ο βιολογικός του πατέρας επιθυμεί να τον συναντά. Καλό θα είναι, επίσης, να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν αλλάζει κάτι στη σχέση του με το σύντροφό σας και στη φροντίδα που λάμβανε από εκείνον και εσάς.
Είναι πολύ σημαντικό από την πλευρά του βιολογικού πατέρα να υπάρχει συνέπεια στη στάση του και αν διεκδικήσει την παρουσία του στη ζωή του παιδιού αυτή να έχει συνέχεια. Επιπλέον οι συναντήσεις να γίνονται με τη δική σας παρουσία, ώστε να βοηθήσετε το παιδί να κάνει πιο ομαλά αυτή τη μετάβαση.
Κατανοώ ότι αυτή η αναπάντεχη εμφάνιση του βιολογικού πατέρα σας αναστατώνει και ανησυχείτε για το γιο σας, ωστόσο μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το παιδί εάν εκείνος είναι σε θέση να σταθεί φροντιστικά κοντά του.
*Η Αγγελική Κολοκυθά είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς








.jpg)
