10 ασκήσεις στο σπίτι για fit μαμάδες

10 ασκήσεις στο σπίτι για fit μαμάδες

Οι δύο συχνότερες αιτίες που οι μαμάδες δεν κάνουν γυμναστική είναι είτε επειδή δεν έχουν χρόνο είτε επειδή δεν τους περισσεύουν χρήματα προκειμένου να γραφτούν σε κάποιο γυμναστήριο ή να αγοράσουν κάποιο όργανο γυμναστικής (ή και τα δύο). Στην πραγματικότητα, όμως, χρόνος -αν θέλετε- μπορεί να βρεθεί, όσο για τα χρήματα… ποιος είπε ότι όλες οι ασκήσεις κοστίζουν;

Δείτε παρακάτω 10 απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οπουδήποτε βρίσκεστε και που δεν απαιτούν ούτε σημαντικό εξοπλισμό ούτε ιδιαίτερα μεγάλο χώρο:

  1. Επί τόπου άλματα
  2. Πους απς
  3. Βαθιά καθίσματα
  4. Βαθύ κάθισμα και πήδημα στον αέρα (δείτε την άσκηση στο video)
  5. Burpees (δείτε στο video πώς θα κάνετε αυτή την άσκηση)
  6. Γέφυρες και σανίδες (δείτε στο video πώς θα κάνετε αυτή την άσκηση)
  7. Κάμψεις (δείτε στο video πώς θα κάνετε αυτή την άσκηση με την βοήθεια μας καρέκλας)
  8. Step up (δείτε την άσκηση στο video)
  9. Επί τόπου τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά
  10. Έλξεις σε μονόζυγο

Φυσικά δεν χρειάζεται να κάνετε όλες αυτές τις ασκήσεις σε μία μέρα. Αντίθετα, μπορείτε να συνδυάσετε αυτές που στοχεύουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος και να φτιάξετε ένα μικρό πρόγραμμα εξάσκησης που θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Δείτε πώς:

Βήμα 1ο: Επιλέξτε 4 ασκήσεις από τις παραπάνω

Βήμα 2ο: Ξεκινήστε με ζέσταμα, κάνοντας κάθε μία από τις 4 ασκήσεις για 15 δευτερόλεπτα, τη μία μετά την άλλη. Μόλις έχετε κάνει και τις 4, θα πρέπει ήδη να έχετε ζεσταθεί.

Βήμα 3ο: Ξεκινήστε την πραγματική εξάσκηση με την πρώτη άσκηση από τις 4 που έχετε επιλέξει και πραγματοποιήστε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε για 10-20 δευτερόλεπτα. Έπειτα ξεκουραστείτε για 10-20 δευτερόλεπτα και συνεχίστε. Ο συνολικός χρόνος για την κάθε άσκηση (μαζί με ένα διάλειμμα για ξεκούραση) πρέπει να είναι 30 δευτερόλεπτα (π.χ. 10 δευτερόλεπτα άσκησης και 20 ξεκούρασης, έπειτα 15 δευτερόλεπτα άσκησης και 15 ξεκούρασης και τέλος 20 δευτερόλεπτα άσκησης και 10 ξεκούρασης - έτσι έχετε φτιάξει ένα ωραίο σετ μιας άσκησης και μπορείτε να περάσετε στην επόμενη).

Βήμα 4ο: Συνεχίστε στην δεύτερη άσκηση με τον ίδιο τρόπο μέτρησης επαναλήψεων και ξεκούρασης και έπειτα προχωρήστε στις επόμενες ασκήσεις.

Βήμα 5ο: Συμπληρώστε τουλάχιστον δύο γύρους των τεσσάρων αυτών ασκήσεων (εννοείται πως αν αντέχετε, μπορείτε να κάνετε και άλλους γύρους).

Κάπως έτσι πετυχαίνετε να εξασκηθείτε σε λίγο χρόνο στο σπίτι και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Ταυτόχρονα μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση ή να ακούτε μουσική, ή ακόμα και να μιλάτε με τους φίλους σας στο τηλέφωνο!

Πηγή: ModernΜom

v