Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2013

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2013

Κωμωδίες που θα βγάλουν πολύ γέλιο (Anchorman, The World's End, A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III), παιδικά που θα αγγίξουν κάθε "μεγάλο" θεατή (Monsters University, Despicable Me 2, Dorothy of Oz), μέγαλα ονόματα και πολλοί σουπερ-ήρωες αναμένεται να εμφανιστούν στις αίθουσες το 2013. Ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στους συντελεστές και περιμένουμε με αγωνία να  δούμε τις νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Django Unchained

Εκεί που νομίζαμε ότι ο Ταραντίνο τα έχει δώσει όλα, είδαμε το Django Unchained. Τυπικά ανήκει στις ταινίες του 2012 καθώς στις ΗΠΑ προβάλλεται από τα Χριστούγεννα (από 17/01 στην Ελλάδα), ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας.

Πρόκειται για το πιο ώριμο μέχρι στιγμής έργο του Ταραντίνο αλλά και για μία από τις καλύτερες ταινίες του 2012 -τουλάχιστον. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει την ιστορία ενός αφροαμερικανού σκλάβου μέσα από ένα σπαγγέτι γουέστερν (!). Υπερβολική, βίαιη, διασκεδαστική, αντιρατσιστική, προκλητική είναι μερικά από τα επίθετα που χαρακτηρίζουν την ταινία και τη σκηνοθεσία του Ταραντίνο.

Η μουσική που ακούγεται περιλαμβάνει από Ennio Morricone μέχρι και mash up των James Brown και 2Pac.

Μέσα σε δύο εβδομάδες προβολής στις ΗΠΑ έχει βρεθεί στο Νο 55 της λίστας των 250 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών στο imdb ενώ έχει ήδη κάνει απόσβεση (το budget ήταν 100 εκατ. δολάρια), κόβοντας μέχρι στιγμής 106,3 εκατ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καιρό να δούμε μια καλή κωμωδία. Ξέρετε, από αυτές που πραγματικά γελάς. Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο «A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III», παρά το μέτριο trailer. Αυτοί είναι:

1. Ο Bill Murray (χωρίς σχόλιο)
2. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Roman Coppola, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Wes Anderson στην συγγραφή των ταινιών The Darjeeling Limited και Moonrise Kingdom, των οποίων η «παραξενιά» μας φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική.
3. Ο Charlie Sheen που παρ' όλη την προσωπική κατάντια του, παραμένει ένας αξιόλογος κωμικός.

Beautiful Creatures

Μπορεί το trailer να θυμίζει λίγο Twilight, ωστόσο προέρχεται από τον σκηνοθέτη της αγαπημένης ταινίας πολλών γυναικών «P.S. I love you» (Υ.Γ. Σ' αγαπώ), Richard LaGravenese, άρα δημιουργεί ελπίδες. Επιπλέον πρωταγωνιστούν η οσκαρική Έμμα Τόμσον και ο Τζέρεμι Άιρονς, ενώ πρόκειται για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του πρώτου από τα τέσσερα ομώνυμα bestseller βιβλία των Kami Garcia και Margaret Stohl. Tip: Το τραγούδι που ακούγεται στο trailer (σε περίπτωση που σας άρεσε) είναι το "Seven Devils" από τους Florence and The Machine. 

Monsters University

12 χρόνια μετά το Monsters, Inc. τα πιο αγαπημένα τέρατα που υπήρξαν ποτέ, Sully and Mike επιστρέφουν. Μένει να δούμε αν άξιζε η υπομονή. Εμείς πάντως δεν ανήκουμε σε όσους πιστεύουν ότι οι ημέρες δόξας της Pixar έχουν τελειώσει.

Stoker

Πρόκειται για ταινία του Κορεάτη Chan-wook Park, σκηνοθέτη του αριστουργηματικού Oldboy. Αν σας αρέσουν τα θρίλερ και οι ταινίες μυστηρίου, δείτε την. Η ερμηνεία της Nicole Kidman αναμένεται εντυπωσιακή ενώ η 23χρονη πρωταγωνίστρια, Mia Wasikowska, έχει ήδη στο βιογραφικό της ταινίες, όπως το The Kids Are All Right και το Alice in Wonderland του Tim Burton. Spoiler: Παρά το τι φαίνεται από το trailer, δεν πρόκεται για ταινία με βρυκόλακες. 

The Place Beyond the Pines

Το παραδεχόμαστε: Το σενάριο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει Όσκαρ. Ωστόσο ο σκηνοθέτης Derek Cianfrance και ο πρωταγωνιστής Ryan Gosling έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και το αποτέλεσμα ήταν το εντυπωσιακό Blue Valentine. Αυτή τη φορά ο ταλαντούχος Ryan Gosling έρχεται αντιμέτωπος με τον Bradley Cooper, τον οποίο δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες ταινίες ή ρόλους. Η ταινία, πάντως, δίχασε το κοινό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

The Great Gatsby

Πρόκειται για το κορυφαίο, για πολλούς, έργο του F. Scott Fitzgerald, «Ο υπέροχος Γκάτσμπυ», τον οποίο ενσαρκώνει ο επίσης υπέροχος, Leo. Μαζί του οι ταλαντούχοι Carey Mulligan, Tobey Maguire και Joel Edgerton σε ένα έργο που σκηνοθετεί ο Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Australia, Romeo + Juliet). Μένει να δούμε αν ο DiCaprio θα συνεχίσει το σερί αριστουργημάτων στο οποίο μας έχει συνηθίσει την τελευταία δεκαετία.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Το πρώτο Hobbit δεν ήταν για πολλούς τόσο καλό όσο θα περίμεναν. Ωστόσο το σίκουελ είναι μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του νέου έτους για τρεις λόγους:

1. Για το ρόλο του Smaug (δράκου) τη φωνή του δανείζει ο Benedict Cumberbatch, τον οποίο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά του BBC, Sherlock.
2. Και ο πρώτος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών δεν ήταν εξίσου καλός όσο η δεύτερη και τρίτη ταινία.
3. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τον Smaug, ο οποίος είναι ο ωραιότερος δράκος που έχουμε δει ποτέ. 

Anchorman: The Legend Continues 

Επιτέλους: Ο μύθος συνεχίζεται. Το δίδυμο Adam McKay και Will Ferrell επιστρέφει με το νέο Anchorman. Οι συστάσεις για όλους όσους θέλουν να αυτοαποκαλούνται φαν του Will Ferrell είναι περιττές. Το πρώτο Anchorman αποτελεί μία από τις καλύτερες κωμωδίες. Όσοι πάλι, έχουν δει άλλες ταινίες του ηθοποιού και δεν εκτιμούν αυτού του είδους το χιούμορ (!) ας μην μπουν στον κόπο, δεν θα δουν κάτι διαφορετικό.   

The Heat

Με μια γρήγορη ματιά φαίνεται μια ταινία από αυτές που -όσο κι αν η υποτιθέμενη κουλτούρα μας, προσπαθεί να αντισταθεί- μας βγάζουν αβίαστα το γέλιο. Η Sandra Bullock αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο για το ρόλο της στο The Blind Side επιστρέφει στις σαχλο-κωμωδίες και δη στον γνώριμο ρόλο της ως πράκτορας του FBI (Miss με το ζόρι) αλλά και στο πλάι του George Clooney, στην ταινία Gravity.  

Βγαίνουν επίσης:

World War Z 
Παρ' όλο που πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt και το budget της ταινίας ήταν μεγάλο, δεν παύει να είναι μια ταινία με ζόμπι.

Star Trek Into Darkness
Αν σας άρεσε το οσκαρικό Star Trek (2009), σε σκηνοθεσία J J Abrams (Lost), τίποτα δεν υποδεικνύει ότι δεν θα σας αρέσει και αυτό.

Much Ado About Nothing
Η ιδέα του Shakespeare στα χέρια του Joss Whedon μας εξιτάρει λίγο.

Dorothy of Oz
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, το Dorothy of Oz αποτελεί σίκουελ του The Wizard of Oz. Οι bloggers διχάζονται στο αν θα είναι αντάξιο του κλασικού έργου του 1939 (κι εμείς το ίδιο). 

White House Down
Ο σκηνοθέτης της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και του 2012 επιστρέφει. Δεν ξέρουμε αν είναι για καλό.

We're the Millers 
Λογικά θα είναι σαν όλες τις άλλες ταινίες με την Jennifer Aniston: Ανάλαφρες αλλά όχι απαραίτητα κακές.

Runner, Runner
Ben Affleck και Justin Timberlake ενώνουν τις δυνάμεις τους. 

Elysium 
Δεν έχει βγει trailer αλλά το γεγονός ότι θα δούμε ξανά τον Matt Damon με όπλο μάς κάνει αισιόδοξους.

Thor: The Dark World 
Ανήκουμε στους φαν της ταινίας "The Avengers" κι ελπίζουμε ότι ο Thor θα είναι εξίσου καλός, σόλο.

The World's End
Το Shaun of the Dead ήταν από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες που έχουμε δει ποτέ. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι συντελεστές είναι ίδιοι, ελπίζουμε ότι το The World's End, θα είναι εξίσου καλό.

Despicable Me 2
Μετά την επιτυχία του πρώτου ήταν αναμενόμενο να κυκλοφορήσει και το Νο2. Αυτή τη φορά στο cast έρχεται να προστεθεί και ο Al Pacino, δανείζοντας τη φωνή του.

Twelve Years a Slave
Οι Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Michael Fassbender υπό τις οδηγίες του Steve McQueen.

Silence
Ο Martin Scorsese είχε ανακοινώσει το 2008 ότι θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα Silence, του Shusaku Endo. Φήμες λένε ότι η στιγμή να προβληθεί θα έρθει μέσα στο 2013. Την ίδια στιγμή ετοιμάζει παράλληλα ταινία για τη ζωή του Frank Sinatra, πληροφορίες για την οποία δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει.

The Counselor
O Ridley Scott έχει στρωθεί στη δουλειά φέτος, κινούμενος μεταξύ τηλεόρασης και κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων ετοιμάζει την ταινία The Counselor, στην οποία πρωταγωνιστούν το δίδυμο (;) Brad Pitt, Michael Fassbender μαζί με τον Javier Bardem.

Iron Man 3
Οφείλουμε να σας προϊδεάσουμε: Δεν θα υπάρχει παιδί που αγαπά τους ήρωες της Marvel και να μην θέλει να δει αυτήν την ταινία.

Terrence Malick
Το 2013 τρεις ταινίες του σκηνοθέτη Terrence Malick (The Tree of Life) θα προβληθούν:
1. Voyage of Time (με τους Brad Pitt και Emma Thompson)
2. Knight of Cups (με τους Christian Bale, Natalie Portman και Cate Blanchett)
3. Χωρίς τίτλο (Ο τίτλος δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα πρωταγωνιστούν οι Christian Bale, Ryan Gosling, Natalie Portman, Cate Blanchett, Michael Fassbender και Rooney Mara)

A Good Day to Die Hard
Εντάξει, ίσως τα Die Hard να μην είναι εκ των ων ουκ άνευ ταινίες γένους θηλυκού. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι ο (58χρονος πια) Bruce Willis βρήκε μια καλή μέρα για να πεθάνει δύσκολα!

v