Μητέρα βρίσκει το μωρό της στην αγκαλιά πύθωνα

Μητέρα βρίσκει το μωρό της στην αγκαλιά πύθωνα

Η 22χρονη Tess Guthrie, από το Lismore της βόρειας ακτής των Η.Π.Α., ξύπνησε πρόσφατα από το νιαούρισμα της γάτας της για να ανακαλύψει έναν πύθωνα που είχε τυλιχτεί τρεις φορές στο μπράτσο της κόρης της Zara, η οποία κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί της.

Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι βλέπει όνειρο, όμως, σύντομα συνειδητοποίησε με τρόμο ότι είναι πραγματικότητα και άρπαξε το κεφάλι του φιδιού για να το αναγκάσει να απελευθερώσει το παιδί της, κάτι που έκανε τον πύθωνα να δαγκώσει τρεις φορές το χέρι της μικρής Zara.

«Όταν εμείς ήμασταν στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι ο άνδρας μου, το ερπετό βρισκόταν στο τραπεζάκι, δίπλα στο κρεβάτι και τον τοίχο. Και δεν αποκλείεται να βρισκόταν εκεί για μέρες», είπε η Tess στην τοπική τηλεόραση του Lismore. Η Zara δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι της.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Tex's Snake Removals, που αναλαμβάνει την μεταφορά ερπετών, είπε ότι ο πύθωνας δεν προσπάθησε να βλάψει ή να φάει το παιδί. Ήθελε μόνο να το κρατήσει αγκαλιά. Όπως εξήγησε, «οι πύθωνες, κάτω από το σαγόνι τους, έχουν αισθητήρες που τους επιτρέπουν να βλέπουν στο σκοτάδι. Έτσι, για αυτόν το μωρό ήταν απλά ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθεί».

Η Tess είπε, επίσης, ότι η γάτα της συμπεριφερόταν περίεργα τις τελευταίες μέρες, ίσως λόγω της εμφάνισης του πύθωνα στο σπίτι.

Ο εκπρόσωπος της Tex είπε, επίσης, ότι η Tess είχε πολύ θάρρος που προσπάθησε να πιάσει τον πύθωνα, όμως το χέρι της βρέθηκε μερικά εκατοστά κάτω από το κεφάλι του, αφήνοντάς το ελεύθερο να δαγκώσει το μωρό. «Όταν πιάνεις ένα ερπετό, αυτό στο μυαλό του σκέφτεται 'οτιδήποτε μπορεί να με πιάσει, μπορεί και να με φάει'», είπε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι ο πύθωνας πρέπει να είναι από 5 έως 10 ετών, καθώς το μέγεθός του δεν μαρτυρά μεγαλύτερη ηλικία.

Η μαμά της μικρής Zara ζήτησε από την Tex's Snake Removals να μην σκοτώσει το φίδι, αλλά να το αφήσει ελεύθερο στην φύση, σε απόσταση τουλάχιστον 5 χλμ. από το σπίτι τους.

Πηγή: News.com

v