Δ. Βελή: Η... προεδρίνα της ποδοσφαιρικής ομάδας Λουκισίων

Δ. Βελή: Η... προεδρίνα της ποδοσφαιρικής ομάδας Λουκισίων

Δεν την λένε Ρένα, δεν είναι οφσάιντ κι ούτε κληρονόμησε από το σύζυγό της τη θέση της. Αντίθετα με τα όσα επιτάσσει ο κινηματογράφος, η αλήθεια είναι πιο απλή: Η κα Δήμητρα Βελή έγινε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Λουκισίων... τυχαία! Σε κάθε περίπτωση όμως, επιβεβαιώνει ότι μια γυναίκα όλα τα μπορεί.

«Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή γίνονται τυχαία», μας λέει η ίδια. «Τυχαίο ήταν και αυτό το γεγονός αυτό. Πήγαινα το γιο μου στο τμήμα Παίδων της ομάδας του χωριού μου, Λουκίσια και κάποια στιγμή είπα στο Δ.Σ. ότι αν θέλουν να βοηθήσω σε κάτι, ευχαρίστως να το κάνω!». Έτσι κι έγινε. Το Διοικητικό Συμβούλιο το πήρε στα σοβαρά και της πρότεινε να γίνει πρόεδρος της ομάδας, καθώς υπήρχε έλλειψη σε αυτή τη θέση.

- Είναι όμως μόνο ένας τίτλος;

Έχω χάσει 7 κιλά από τότε που ανέλαβα την ομάδα από το άγχος. Είμαι σε όλους τους αγώνες και έχω αναλάβει χρέη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας με χορηγούς και με παίκτες. Η ομάδα είναι ερασιτεχνική αλλά έχει και επαγγελματίες. Όλοι παίρνουν κάποια λίγα χρήματα όμως.

- Αυτό σημαίνει ότι έχετε μετανιώσει;

Η απόφασή μου δεν με έχει απογοητεύσει. Είναι ένας καινούργιος χώρος για εμένα. Έχω γνωρίσει κόσμο που δεν ήξερα ότι υπήρχε, όπως παίκτες, δημοσιογράφους, παράγοντες και αγάπησα το χώρο αυτό μέσα από τους πρωταγωνιστές τους. Η σχέση μου με τους παίκτες είναι πολύ καλή. Είναι πολύ ευγενικά και φιλότιμα παιδιά και έχουμε αναπτύξει φιλίες. Όταν κάποιον τον αντιμετωπίζεις με ευγένεια και δέχεσαι το ρόλο του και εκείνος κάνει το ίδιος.

- Δέχεστε πειράγματα;

Από πίσω και για το βασιλιά λένε! Μια γυναίκα σαφώς δέχεται διάφορα πειράγματα σε μια τέτοια θέση. Απ' ευθείας δεν με έχει ενοχλήσει κάποιος. Δεν με αφορά το τι λένε. Από μέλη της ομάδας δέχομαι θετικά πειράγματα: πλέον δεν ακούω το όνομά μου συχνά, ακούω στο προεδρίνα!

- Έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα στην προσπάθειά σας να επιβληθείτε;

Εννοείται! Μια γυναίκα σε ένα Δ.Σ. 13 ανδρών να τους μιλήσει για ποδόσφαιρο - όχι για συνταγές μαγειρικής! Αυτό μόνο σας λέω. Αντιμετωπίζεις τον κόσμο σε πνεύμα συνεργασίας, σε κλίμα ευγένειας, για να μπορέσεις να λειτουργήσεις.

- Σας αρέσει το ποδόσφαιρο;

Στην αρχή δεν ήμουν ποδοσφαιρόφιλη. Πλέον κάθομαι και παρακολουθώ αγώνες, πηγαίνω και σε αγώνες άλλων ομάδων και μου αρέσει. Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά, το βλέπω και υποστηρικτικά. Θέλω να πηγαίνω σε αγώνες και θέλω να έρχονται να βλέπουν και την ομάδα μου. Συχνά μιλάω και με προέδρους άλλων ομάδων, τους συγχαίρω ή προσπαθώ να εξομαλύνω το γεγονός ότι μπορεί να έχασαν.

- Πιστεύετε σε αυτήν την ομάδα;

Το χρήμα κινεί πολλά πράγματα. Αλλά και ο ψυχολογικός παράγοντας. Αυτά τα δύο είναι πολύ σημαντικά, όπως και οι συνεργάτες. Κάτι που θα ήθελα για την ομάδα μου, είναι να παραμείνει και επομένως να ανέβει κατηγορία.

- Θα προτείνατε σε μια γυναίκα να κάνει το ίδιο;

Είναι δύσκολα, ειδικά όταν έχεις οικογένεια γιατί βάζεις τη δουλειά ως προτεραιότητα και πολλές φορές αυτό γίνεται εις βάρος της οικογένειας. Είναι δύσκολο το να αναλάβεις κατ' ευθείαν σαν πρόεδρος και ιδιαίτερα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως το ποδόσφαιρο. Ωστόσο σε κάθε γυναίκα θα πρότεινα να ασχοληθεί, για την εμπειρία.

- Έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες;

Εγώ έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες γιατί δεν ήξερα και 100% τι επρόκειτο να αντιμετωπίσω. Χρειάζεται να ξέρεις να χειρίζεσαι καταστάσεις, διπλωματία να ξεπεράσεις τις δικές σου αδυναμίες σαν άνθρωπος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

- Γνωρίζετε τον κανονισμό του οφσάιντ;

(Γέλια). Στην πράξη έμαθα μερικά πράγματα γύρω από αυτό. Το πρώτο που μου είπε ο άνδρας μου, για να με πειράξει ήταν «Λοιπόν, Δήμητρα, η κάθε ομάδα απαρτίζεται από 11 παίκτες!». Γενικά, όμως αποφεύγω να μιλάω για τεχνικά θέματα γιατί πάντα υπάρχει φόβος να εκτεθείς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v