Συμβουλές για να απογειωθείτε επαγγελματικά

Συμβουλές για να απογειωθείτε επαγγελματικά

Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες κατέχουν τόσο λίγες υψηλόβαθμες θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια και επιχειρήσεις είναι επειδή συχνά στερούνται δεξιοτήτων που «τραβούν» την προσοχή του μάνατζμεντ και που οδηγούν σε πιο υπεύθυνες θέσεις.

Σε σχετικό άρθρο της, η πρώην Αντιπρόεδρος μεγάλης επιχείρησης  παγκοσμίως, Τζούλι Στάινμπεργκ συνιστά στις γυναίκες να ακολουθούν 9 χρυσούς κανόνες αν θέλουν να φτάσουν στην κορυφή.

Οι 9 κανόνες της επιτυχίας:

Εργαστείτε σκληρά
Κάντε δουλειά που δεν θέλει κανείς άλλος να κάνει
Αξιοποιήστε τους αρμόδιους κάθε πόστου
Να γνωρίζετε τι θέλετε και κυνηγήστε το
Να προωθείτε τους εαυτούς σας με θεμιτά μέσα
Έχετε καλές επαφές με τους συνεργάτες σας
Χαράξτε τη δική σας καριέρα
Αρπάξτε κάθε καλύτερη ευκαιρία
Ντυθείτε επίσημα

Η δουλειά κάνει τις... γυναίκες

Αυτό που η Τζούλι έμαθε ανεβαίνοντας τον επαγγελματικό της Γολγοθά είναι ότι τίποτα δεν θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε περισσότερο από την καλή και αποτελεσματική δουλειά σας. Στην περίπτωση που δεν σας αναθέτουν δουλειές που θα αναδείξουν το προσωπικό σας ταλέντο, τότε θα πρέπει να αναλάβετε κάποιες εργασίες εθελοντικά. Μέσα από αυτές θα μπορέσετε να αναδειχθείτε και να αποκτήσετε εμπειρία.

Ξέρω τι θέλω

Σημαντικό ακόμη είναι να γνωρίζετε τι θέλετε. «Αν δεν ξέρετε πού θέλετε να πάτε, πώς θα φτάσετε εκεί;», λέει χαρακτηριστικά η  Τζούλι Στάινμπεργκ. Ορίστε με σαφήνεια τις φιλοδοξίες σας και στη συνέχεια λάβετε τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Ένα σχέδιο σταδιοδρομίας θα σας εξασφαλίσει την υλοποίηση των φιλοδοξιών σας, όπως ακριβώς ένας χάρτης σας βοηθά να φτάσετε στον προορισμό σας.

Αλλάξτε σελίδα

Αν δουλεύετε σε μια εταιρεία που δεν αναγνωρίζει το ταλέντο σας ή ο διευθυντής σας εμποδίζει σκόπιμα την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, τότε καλύτερα να δεχθείτε ανάλογη θέση σε άλλη εταιρεία. Το κλειδί στην επιτυχία αυτού του κανόνα, είναι η πρώτη συμβουλή: Σε όποια δουλειά κι αν είστε πρέπει να κάνετε καλή δουλειά, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εξωτερική εμφάνιση

Το τι φοράτε δημιουργεί την εικόνα που προβάλετε. Επομένως η επιλογή της σωστής εμφάνισης είναι σημαντική. Ειδικά οι γυναίκες που θέλουν να φτάσουν σε αρκετά υψηλόβαθμη θέση, θα πρέπει να σκεφτούν την εικόνα που θέλουν να προβάλουν στην εργασία τους, επιλέγοντας  τα κατάλληλα ρούχα, στυλ μαλλιών και make-up.

Πηγή: Forbes.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v