Συμβουλές για γρήγορο και άψογο μακιγιάζ

Συμβουλές για γρήγορο και άψογο μακιγιάζ

Ξυπνάς μισή ώρα μετά το ξυπνητήρι και τρέχεις πανικόβλητη. Πού χρόνος για πρωινό; Για ένα γρήγορο μακιγιάζ, όμως; Γίνεται; «Γίνεται», απαντά η αισθητικός κ. Φρόσω Αγιαννιώτη, «αρκεί να έχετε τα απαραίτητα καλλυντικά και να σας περισσεύουν μόλις τρία λεπτά». Η ίδια περιγράφει πώς εξίσου γρήγορα θα έχετε τέλειο μακιγιάζ για το ραντεβού σας, αμέσως μετά τη δουλειά.

Μακιγιάζ εξπρές το πρωί

Βήμα 1: Κονσίλερ. Επιλέγουμε ένα κονσίλερ, το χρώμα του οποίου να μην απέχει πολύ από τον τόνο της επιδερμίδας, π.χ. να μην είναι πολύ άσπρο για να μην φαίνεται ο μαύρος κύκλος γκρι, και το απλώνουμε κάτω από τα μάτια.

Βήμα 2: Ενυδατική με χρώμα. Το νέο must της αγοράς καλλυντικών -χωρίς να έκαναν τώρα πρώτη φορά την εμφάνισή τους- είναι οι κρέμες τύπου BB (κατά το Blemish Balms), οι οποίες έχουν το πλεονέκτημα να συνδυάζουν ενυδάτωση, μείωση της γυαλάδας (χάρη στην oil-free σύνθεσή τους), αντηλιακή προστασία και χρώμα, προσφέροντας τελικά ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα. Μπορείτε να την απλώσετε με τα δάκτυλά σας ή με πινέλο. Στο εμπόριο θα βρείτε την κατάλληλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας (π.χ. για ματ τελείωμα, με αντιγηραντικές ιδιότητες κλπ), σε τιμές που ξεκινούν από 10 ευρώ. Προτιμήστε τις για πρωινό μακιγιάζ, που δεν είναι βαρύ, ενώ θα σας κάνει να δείχνετε πολύ φυσική.

Βήμα 3: Μαύρη μάσκαρα, μία στρώση, μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.

Βήμα 4: Ρουζ σε απόχρωση του ροδακινί ή του ροζ για να φαίνεστε πιο ξεκούραστη. Περάστε το στα μήλα και απαλά πάνω από το πάνω βλέφαρο, εκεί που είναι το κόκαλο του ματιού.

Βήμα 5: Λιπ γκλος σε φυσικούς τόνους.

Μακιγιάζ εξπρές μετά την δουλειά

Δείτε τι μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στη «βάση» που έχετε ήδη ετοιμάσει από το πρωί, για να δείχνετε όμορφη στο ραντεβού σας μετά από πολλές ώρες δουλειάς.

Βήμα 1: Τονίστε τα μάτια σας με ένα καφέ, γκρι ή μαύρο μολύβι.

Βήμα 2: Απλώστε μία ιριδίζουσα σκιά στο πάνω βλέφαρο, με την οποία δεν κινδυνεύετε να κάνετε κάποιο ανεπανόρθωτο λάθος λόγω ταχύτητας.

Βήμα 3: Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και το πρόσωπό σας έχει «γυαλίσει» μετά από τόσες ώρες, ταμπονάρετε την επιδερμίδα με μία πούδρα σε φυσική απόχρωση.

Βήμα 4: Κραγιόν σε απόχρωση και τόνο ανάλογα με τα ρούχα σας και την περίσταση. Με ένα βαθύ κόκκινο κραγιόν πάντως αναπληρώνετε αυτόματα την έλλειψη ρουζ. Για το ραντεβού μετά την δουλειά μπορείτε να επιλέξετε ένα κραγιόν σε κόκκινο βουργουνδίας αλλά ματ απόχρωση.

v