12χρονη Ινδή με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

12χρονη Ινδή με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

Ονομάζεται Νέχα Ραμού, είναι μαθήτρια με καταγωγή από την Ινδία και πλέον ζει με τους γονείς της στη Βρετανία. Βαθμολογήθηκε με 162 μονάδες στο τεστ IQ της Μένσα, δηλαδή 2 μονάδες ψηλότερα από τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Το κορίτσι πλέον περιλαμβάνεται στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της Βρετανίας, σύμφωνα με την κατάταξη της Μένσα. Οι γονείς της, γιατροί που ζούσαν στην Ινδία και μετακόμισαν στη Βρετανία πριν από 5 χρόνια, δήλωσαν ότι η κόρη τους πάντοτε είχε καλές επιδόσεις στο σχολείο αλλά οι ίδιοι δεν είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα περιλαμβανόταν στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της χώρας, βάση της Μένσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια πέτυχε άριστη επίδοση σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τεστ γραμματικών γνώσεων. Στη συνέχεια, έκανε το τεστ της Μένσα όπου εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό σκορ για άτομα κάτω των 18 ετών.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Νέχα ζήτησε από τους γονείς της να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο τριών εβδομάδων σε αμερικανικό πανεπιστήμιο με θέμα τη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Ήδη έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα για μια θέση σε γνωστά πανεπιστήμια όπως το Harvard. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι της φάνηκε δύσκολο το τεστ της Μένσα και δεν περίμενε ότι θα καταφέρει να γίνει μέλος της.

Ο Αϊνστάιν δεν είχε κάνει το τεστ καθώς δεν υφίστατο όσο ήταν ζωντανός αλλά οι ειδικοί τον έχουν κατατάξει στις 160 μονάδες.

Πηγή: Enet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v