Κρέας αλόγου σε κεμπάπ, σουτζούκι και μπιφτέκι - Δείτε σε ποια προϊόντα

Κρέας αλόγου σε κεμπάπ, σουτζούκι και μπιφτέκι - Δείτε σε ποια προϊόντα

Γενετικό υλικό αλόγου ανιχνεύθηκε σε αρκετά ακόμα προϊόντα κρέατος στην Αττικής και τη Βόρειο Ελλάδα. Δείτε σε ποια προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ που διενεργεί τους ελέγχους, τα τέσσερα πρώτα προϊόντα είναι:

«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

Τα παραπάνω προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».

Επίσης, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε στο:

Κατεψυγμένο κεμπάπ «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».

Στην «τσιμπίδα» του ΕΦΕΤ πιάστηκε και το σουτζούκι της επιχείρησης »«Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. - ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

Πηγή: in.gr

v