4 βίντεο τοκετών που θα σας αφήσουν άναυδους

4 βίντεο τοκετών που θα σας αφήσουν άναυδους

Πολλές μέλλουσες μαμάδες θέλουν να γνωρίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια του επικείμενου τοκετού τους. Φυσικά, ο κάθε τοκετός είναι μοναδικός και μπορεί να έχει εντελώς διαφορετική πορεία, π.χ. μπορεί να ξεκινήσει φυσιολογικά και να καταλήξει με καισαρική, όπως βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία. Αν, ωστόσο, θέλετε να είστε προετοιμασμένη για όλα ή αν απλώς είχατε πάντα την περιέργεια να δείτε πώς πραγματοποιείται ο τοκετός στο νερό ή η γέννηση διδύμων, τα παρακάτω video θα σας συναρπάσουν! Αρκεί να έχετε γερό στομάχι...

Προσοχή: Μην το δείτε αν δεν αντέχετε στις ωμές εικόνες.

Φυσιολογικός τοκετός

(δείτε το video κάνοντας κλικ εδώ)

Η Samiyyah αποκτά το δεύτερο παιδί της και, καθώς στο πρώτο της παιδί χρειάστηκε να κάνει επισκληρίδιο αλλά και να λάβει φάρμακα για να της προκληθούν οδύνες, αποφάσισε ότι είναι πιο υγιές για το μωρό της να γεννήσει εντελώς φυσιολογικά. Επτά ημέρες μετά την ημερομηνία τοκετού που είχε προβλέψει ο γυναικολόγος της, και αφού η διαστολής της έχει προχωρήσει ξεκινά το μεγάλο ταξίδι του τοκετού της. Η μαία της σπάει τα νερά, για να επιταχυνθεί ο τοκετός. Η ίδια λέει πως δεν πόνεσε καθόλου με το σπάσιμο των νερών.

Μετά από έντεκα λεπτά σπρωξίματος γεννήθηκε το μωρό της Samiyyah, ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο τοποθετήθηκε αμέσως στο στήθος της μαμάς του για να θηλάσει. Μία ώρα αργότερα, η Samiyyah έχει κάνει μπάνιο και απολαμβάνει το πρώτο της γεύμα ως μαμά για δεύτερη φορά. Η συνολική διάρκεια του τοκετού της ήταν 4 ώρες και 11 λεπτά.

Καισαρική τομή

Πολλές είναι οι γυναίκες που απογοητεύονται όταν μαθαίνουν πως πρέπει να γεννήσουν με καισαρική, αφενός γιατί δεν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη φυσιολογική διαδικασία του τοκετού και αφετέρου γιατί θα υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση, η οποία ποτέ δεν αποτελεί ευχάριστο γεγονός. Ωστόσο, εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρο μαιευτήρα-χειρουργό, είναι μία ιδιαίτερα ασφαλής επέμβαση. Όπως αυτή που θα δείτε στο video.

Η Alisson έπρεπε να γεννήσει με καισαρική, ενώ στο video βλέπουμε ότι έχει επιτραπεί και στον σύντροφό της να βρίσκεται στην αίθουσα του χειρουργείου. Στο video εξηγείται, επίσης, σε ποιες περιπτώσεις η καισαρική τομή πραγματοποιείται κάθετα –αντί για οριζόντια, πάνω από τη γραμμή του μπικίνι που είναι το σύνηθες. Τέλος, αναφέρεται ότι αν η τομή της καισαρικής είναι κάθετη, όλοι οι επόμενοι τοκετοί της γυναίκας πρέπει να πραγματοποιηθούν με καισαρική, ενώ αν είναι οριζόντια η γυναίκα έχει τη δυνατότητα να γεννήσει και φυσιολογικά.

Τοκετός στο νερό

Η Mary, η οποία είναι μαία και έχει δει κάθε πιθανό τοκετό, στο video αποκτά το τέταρτο παιδί της. Στο video εξηγεί πως ο τοκετός σε ζεστό νερό (36 με 38 βαθμοί κελσίου) είναι ο πιο ανώδυνος, για μία γυναίκα που δεν θέλει να λάβει οποιαδήποτε αναισθησία, ενώ πραγματοποιείται στο πιο ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον. Ο τοκετός πραγματοποιείται με τη βοήθεια έμπειρης μαίας, η οποία έχει επαναλάβει την διαδικασία τουλάχιστον 200 φορές. Όπως η ίδια εξηγεί, για να πραγματοποιηθεί ο τοκετός στο νερό πρέπει η εγκυμοσύνη να είναι άριστη, η έγκυος να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα υγείας, το μωρό να βρίσκεται σε κανονική θέση και φυσικά, να έχει δώσει έγκριση για τον τοκετό αυτόν ο γυναικολόγος.

Η Mary γέννησε πολύ εύκολα και γρήγορα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 4 κιλών, στο οποίο τον ομφάλιο λώρο έκοψε ο ίδιος ο μπαμπάς της.

Γέννηση διδύμων

Περίπου 28 εβδομάδες πριν από αυτό το video η Jennifer και ο Michael, ασκούμενοι γιατροί και οι δύο, έμαθαν τα ευχάριστα: Επρόκειτο να αποκτήσουν δίδυμα. Σήμερα ένας στους τριανταδύο τοκετούς «φέρνει» δίδυμα, λόγω των μεθόδων υποβοηθούμενης παραγωγής που έχουν αυξηθεί τρομερά. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτού του ζευγαριού τα δίδυμα προέκυψαν τυχαία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δίδυμα γεννιούνται αρκετά πριν τις σαράντα εβδομάδες και συνήθως με καισαρική τομή. Ωστόσο, τα δίδυμα μπορούν να γεννηθούν και φυσιολογικά αν το πρώτο μωρό έχει «κατέβει» με το κεφάλι και έχει μπει κανονικά στη μήτρα.

Η Jennifer γέννησε στις 37 εβδομάδες, με επισκληρίδιο αναισθησία και καισαρική τομή, καθώς το πρώτο μωρό της «κατέβαινε» με τα οπίσθια. Τα μωρά της, δύο υγιέστατα κοριτσάκια, ζύγιζαν περίπου 2 κιλά και 630 γραμμάρια. Η διαδικασία διάρκεσε 40 λεπτά.

Πηγή: Babycenter.com

v