Προσκλητήρια βάφτισης: Προτάσεις της αγοράς και DIY ιδέες

Προσκλητήρια βάφτισης: Προτάσεις της αγοράς και DIY ιδέες

Καταλήξατε στο όνομα και τώρα ετοιμάζεστε για την τόσο σημαντική μέρα του μωρού σας! Η προετοιμασία της βάπτισης είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα του νονού ή της νονάς, ωστόσο για τα προσκλητήρια θα πρέπει να ασχοληθείτε εσείς. Και όπως απαιτεί κάθε παρόμοια οργάνωση, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν καταλήξετε είναι το κόστος.

Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία προσκλητηρίων σε μεγάλη γκάμα κόστους, ενώ στο συνολικό έξοδο θα πρέπει να υπολογίσετε και τα εκτυπωτικά, τα οποία συνήθως κυμαίνονται στα 50 με 60 ευρώ, για έναν εύλογο αριθμό προσκλητηρίων.

Ωστόσο, πολύ πιο οικονομικά αλλά και ξεχωριστά προσκλητήρια μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, αγοράζοντας φακέλους και χαρτί, σε διάφορες υφές, και στολίζοντάς τα με όμορφα διακοσμητικά από καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες κ.λ.π.

Παρακάτω θα δείτε τις προτάσεις μας, τόσο για τα οικονομικά αλλά και πιο «τσιμπημένα» προσκλητήρια της αγοράς, καθώς και πώς μπορείτε να φτιάξετε εσείς όμορφα προσκλητήρια.

Οι προτάσεις της αγοράς

Προσκλητήρια από το Χαμόγελο του Παιδιού: Αν θέλετε τα χρήματα που θα δώσετε για το προσκλητήριο της βάπτισης του μωρού σας να πιάσουν τόπο, μπορείτε να επιλέξετε το Χαμόγελο του Παιδιού για να σας τα ετοιμάσει, με τιμές που ξεκινούν από 0,90 ευρώ ανά τεμάχιο. Ενδεικτικά, τόσο κοστίζει αυτό της φωτογραφίας με τα δίδυμα. Δείτε περισσότερα σχέδια εδώ.

Προσκλητήρια από το Happy Hippie: Πολύ ξεχωριστά και πρωτότυπα προσκλητήρια θα βρείτε στο Happy Hippie, όπως αυτό της φωτογραφίας που μοιάζει με χειροποίητο. Είναι από ανακυκλώσιμο χαρτί craft, με δαντελωτό σχέδιο στο πάνω μέρος και διακοσμημένο στο χέρι με τρέσσα. Το ιδιαίτερο με το προσκλητήριο αυτό είναι ότι δεν τυπώνεται αλλά τα λόγια γράφονται με σφραγίδα, κατά παραγγελία του πελάτη. Είναι, λοιπόν, 100% χειροποίητο. Η τιμή του είναι 2,50 ευρώ ανά τεμάχιο μαζί με τον φάκελο. Δείτε περισσότερα σχέδια εδώ.

Προσκλητήριο e-shop: Στην κατηγορία stock βρήκαμε προσκλητήρια βάπτισης, όπως αυτό της φωτογραφίας, σε τιμές από 0,40 ευρώ ανά τεμάχιο, μαζί με τον φάκελο. Αγοράστε το online από εδώ.

Προσκλητήριο από το Type Center: Από τις πλέον κλασικές επιλογές για προσκλητήριο, στο Type Center θα βρείτε μία κατηγορία με «οικονομικές προτάσεις», στην οποία ανήκει και το σχέδιο της φωτογραφίας. Το προσκλητήριο αποτελείται από κάρτα με φούξια γκλίτερ γράμματα και δίχρωμο φάκελο. Το κόστος του είναι 1,85 ευρώ ανά τεμάχιο (χωρίς τα εκτυπωτικά σχέδια).

Προσκλητήρια από το Proboleas.gr: Πολύ οικονομικά και χαριτωμένα τα προσκλητήρια του Provoleas, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε και να αγοράσετε online. Αυτό της φωτογραφίας, που μοιάζει με σχολικό τετράδιο (διάσταση: 14 x 20εκ), διατίθεται με τον φάκελο και κοστίζει 0,90 ευρώ ανά τεμάχιο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Φτιάξτε εσείς τα προσκλητήρια

Αν σκοπεύετε να κάνετε μία κλειστή σχετικά βάπτιση, με λίγους καλεσμένους, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα προσκλητήρια, τα οποία πέρα από ιδιαίτερα και πρωτότυπα θα είναι και πολύ οικονομικά. Πώς;

1. Καταρχήν υπολογίστε πόσα προσκλητήρια θα χρειαστείτε και αγοράστε τους αντίστοιχους λευκούς (ή έγχρωμους, απλά θα είναι λίγο πιο ακριβοί) φακέλους, καθώς και απλές κάρτες σε αντίστοιχο μέγεθος με αυτό των φακέλων.

Μπορείτε να βρείτε φακέλους αλληλογραφίας με 4,30 ευρώ για τα 20 τεμάχια εδώ, ενώ για το χαρτί πάνω στο οποίο θα γράψετε τα της βάπτισης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ριζόχαρτο (5,74 ευρώ οι 50 σελίδες, αν το αγοράσετε από εδώ) ή λευκές κάρτες (1,22 ευρώ τα 100 τεμάχια από εδώ) ή ακόμα και χαρτί αφής, με ίνες ή από άχυρο, τα οποία θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία ή εδώ.

2. Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το κείμενο του προσκλητηρίου σας, το οποίο θα πρέπει να αναγράφει τις βασικές πληροφορίες:

  • Τον τόπο και χρόνο της βάπτισης
  • Το όνομα το δικό σας και του νονού/της νονάς
  • Αν θέλετε το όνομα του μωρού
  • Αν θα ακολουθήσει κάποια γιορτή/τραπέζι/δεξίωση

3. Για να «περάσετε» το κείμενο στο προσκλητήριο μπορείτε είτε να το γράψετε με το χέρι (αν εσείς ή κάποιος δικός σας κάνει ωραία γράμματα) ή να το δώσετε, μαζί με τα χαρτιά, σε κάποιο κατάστημα που αναλαμβάνει αποκλειστικά εκτυπώσεις. Το καλύτερο, βέβαια, είναι να το γράψετε εσείς, χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδοράκι σε ταιριαστό με το χαρτί χρώμα. Τεράστια ποικιλία σε μαρκαδοράκια θα βρείτε εδώ.

4. Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να στολίσετε το προσκλητήριο της βάφτισης του μωρού σας με αμέτρητους τρόπους. Μπορείτε να κολλήσετε όμορφα αυτοκόλλητα –όπως αυτοκόλλητα με στρας που θα βρείτε εδώ, υφασμάτινα που θα βρείτε εδώ, με λουλούδια που θα βρείτε εδώ ή ακόμα και 3D –που προεξέχουν- που θα βρείτε εδώ.

Μπορείτε ακόμα να τρυπήσετε το προσκλητήριο με ένα διακορευτή και να περάσετε μία όμορφη κορδέλα ή να χρησιμοποιήσετε μελάνι και να κάνετε το δακτυλικό αποτύπωμα του μωρού σας ή ένα αποτύπωμα από τα πατουσάκια του.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι καλεσμένοι θα ενθουσιαστούν με το γεγονός ότι αφιερώσατε χρόνο και αγάπη για να φτιάξετε εσείς τα προσκλητήρια της βάπτισης!

v