Low budget γλέντι βάφτισης: Πού και με πόσα

Low budget γλέντι βάφτισης: Πού και με πόσα

Ποιος είπε ότι για να διασκεδάσετε μετά την βάφτιση του παιδιού σας πρέπει να ξοδέψετε μία περιουσία; Με ένα budget της τάξης των 15-20 ευρώ κατ’άτομο μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα υπέροχο γλέντι που θα τους μείνει αξέχαστο.

Σε ταβέρνα-μεζεδοπωλείο

Απλά και οικογενειακά, με καλό φαγητό και -πάνω από όλα- καλή διάθεση. Επιλέξτε ένα από τα αγαπημένα σας μεζεδοπωλεία ή την ταβέρνα της γειτονιάς στην οποία συνηθίζετε να πηγαίνετε, οργανώστε μαζί με τον ιδιοκτήτη το μενού της ημέρας έτσι ώστε να μην ξεπερνά το budget που έχετε στο μυαλό σας και στολίστε την με μερικά όμορφα λουλούδια στα τραπέζια για πιο εορταστικό εφέ.

Ενδεικτικά, στο περιποιημένο μεζεδοπωλείο «Καντάρι», στην Πετρούπολη, γίνονται ειδικές προσφορές στα τραπέζια βάφτισης, με τιμές που ξεκινούν από 15 ευρώ κατ’άτομο.

Σε πολυχώρο

Αμέτρητοι πολυχώροι έχουν «ξεπεταχτεί» τελευταία στην πόλη, οι οποίοι προσφέρουν συνήθως μοντέρνο και κάπως αρτιστίκ περιβάλλον, ενώ συνεργάζονται με catering για να καλύπτουν τις ανάγκες των δεξιώσεων που πραγματοποιούνται εκεί.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ελαιών loft, στον Βοτανικό, με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το γλέντι της βάφτισης εκεί, οι τιμές του πιο απλού «όρθιου» buffet ξεκινούν από 14 ευρώ κατ’άτομο και ανάλογα με τα πιάτα που θα προσθέσετε μπορεί να φτάσουν τα 38 ευρώ κατ’άτομο.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας

Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει μία ακόμα οικονομική λύση είναι να κεράσετε τους καλεσμένους σας finger food και γλυκά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Αμέτρητες εταιρίες catering αναλαμβάνουν να «στήσουν» όμορφα τραπέζια έξω από την εκκλησία στην οποία θα γίνει η βάφτιση, από τα οποία οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να σερβίρονται κρύα ή και ζεστά ορεκτικά, γλυκά, αλλά και πιο πρωτότυπες γεύσεις, π.χ. παγωτό ή και μαλλί της γριάς.

Ενδεικτικά, στην εταιρία Premier Catering το οικονομικότερο buffet βάπτισης έξω από την εκκλησία ξεκινά από 10 ευρώ κατ’άτομο και περιλαμβάνει: κρύα μπριοσόν και καναπέ, ζεστά σφολιατοειδή, γλυκά, αναψυκτικά και κρασιά, καθώς και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Σε παιδότοπο

Ιδανική λύση αν ανάμεσα στους καλεσμένους σας περιλαμβάνονται και πολλά πιτσιρίκια, καθώς το προσωπικό του παιδότοπου θα αναλάβει να τα απασχολήσει ενώ οι μεγαλύτεροι θα απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και κεφιού.

Ενδεικτικά, στον Παιδότοπο «Παραμύθι», στη Νέα Ιωνία, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την γιορτή της βάπτισης του μωρού σας με τους γονείς να απολαμβάνουν το φαγητό τους σε μία αίθουσα και τα παιδιά να ξεφαντώνουν στο playroom και τα φουσκωτά παιχνίδια, παρουσία παιδαγωγών. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τα άτομα και το catering που θα επιλέξετε, πάντως δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 15 ευρώ κατ΄άτομο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Στο σπίτι

Αν δεν έχετε πολλούς καλεσμένους στην βάφτιση του μωρού σας, η οικονομικότερη λύση είναι να τους καλέσετε όλους στο σπίτι σας, το οποίο θα έχετε στολίσει με λουλούδια και κορδέλες –πάρτε ιδέες και αγοράστε όμορφα στολίδια από εδώ.

Όσο για το φαγητό, αν δεν θέλετε να περάσετε όλες τις προηγούμενες ημέρες μαγειρεύοντας, μπορείτε να ετοιμάσετε μόνη σας ένα μπουφέ με finger food, να ψήσετε μερικά cup-cakes και να αγοράσετε μόνο την τούρτα. Αν ανάμεσα στους καλεσμένους σας υπάρχουν και αρκετά παιδάκια, μπορείτε ακόμα να καλέσετε και κάποιον κλόουν για να τα απασχολήσει όσο οι μεγαλύτεροι θα τρώνε –περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

v