Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με γένια

Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με γένια

Η εμμονή των γυναικών με τον Ryan Gosling τον τελευταίο καιρό εξηγήθηκε και επιστημονικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolution of Human Behavior, οι άνδρες δείχνουν πολύ πιο ελκυστικοί με ένα «γένι δέκα ημερών» παρά όταν είναι εντελώς αξύριστοι ή με πλούσια γενειάδα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 350 γυναίκες και σε 177 ετερόφιλους άνδρες, οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν δέκα άνδρες σύμφωνα με την αρρενωπότητά τους, τις ικανότητές τους ως γονείς, την υγεία τους και γενικώς το πόσο ελκυστικοί δείχνουν, βάσει φωτογραφιών που τους απεικόνιζαν σε τέσσερα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης των γενιών τους: Φρεσκοξυρισμένοι, γένι πέντε ημερών, γένι δέκα ημερών και πλούσιο γένι.

Μπορεί σε πολλούς άνδρες να μην αρέσει η φαγούρα που προκαλεί το γένι δέκα ημερών, ωστόσο είναι αυτό που πήρε τα καλύτερα σχόλια στην έρευνα. Το γένι πέντε ημερών πήρε τα χειρότερα σχόλια σε όλες τις κατηγορίες, ενώ η πλούσια γενειάδα θεωρήθηκε αντιπροσωπευτική των καλύτερων γονιών.

«Το γένι δέκα ημερών μεταφέρει μηνύματα ωριμότητας και αρρενωπότητας, χωρίς την υπερβολική επιθετικότητα που μπορεί να συνδέεται με την πλούσια γενειάδα», αναφέρει η έρευνα. Για την ακρίβεια, οι γυναίκες είπαν ότι η πλούσια γενειάδα τις παραπέμπει στο προφίλ του περιποιημένου ξυλοκόπου –αυτό από το παραμύθι της Χιονάτης, αφού διάβασε για πρώτη φορά του GQ. Τους αρέσει, αρκεί το γένι να μην θυμίζει σε τίποτα ZZ Top.

Το φροντισμένο γένι είναι, λοιπόν, αυτό που θέλουν οι γυναίκες, και δεν είναι λίγοι οι αγαπημένοι μας celebrities που έχουν φροντίσει κατά καιρούς να το υιοθετήσουν, κερδίζοντας ακόμα περισσότερους πόντους γοητείας. Δείτε, μετά τον Ryan, μερικούς ακόμα:

Ben Affleck

Ηθοποιός, βραβευμένος σκηνοθέτης, μπαμπάς και πολύ ενεργός σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Brad Pitt

Ηθοποιός, παραγωγός κινηματογράφου, μπαμπάς και με πλούσια φιλανθρωπική δράση, επίσης.

George Clooney

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, διάσημος εργένης και πολιτικός ακτιβιστής.

David Beckham

Ποδοσφαιριστής, μπαμπάς και ένθερμος υποστηρικτής της Unicef.

Ewan McGregor

Ηθοποιός, μπαμπάς και ενεργός σε φιλανθρωπικά θέματα.

Jude Law

Ηθοποιός, παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, μπαμπάς και ενεργός σε φιλανθρωπικά έργα.

Jake Gyllenhaal

Ηθοποιός και πολιτικός ακτιβιστής.

Johnny Depp

Ηθοποιός, παραγωγός ταινιών, μουσικός και μπαμπάς.

Robert Pattinson

Ηθοποιός, μοντέλο, μουσικός και παραγωγός.

Πηγή: Refinery29

v