Τι συμβαίνει με τις Πανελλήνιες;

Τι συμβαίνει με τις Πανελλήνιες;

Μία μόλις εβδομάδα πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι μεν εκπαιδευτικοί απειλούν με απεργίες, η δε κυβέρνηση κάνει λόγο ακόμα και για επιστράτευση. Θα ξεκινήσουν, τελικά, οι εξετάσεις στις 17 Μαΐου, όπως είναι εξ αρχής προγραμματισμένο;

Άκαρπη, και σε εκρηκτικό κλίμα, ήταν η χθεσινή δίωρη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, καθώς οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τήρησαν ανυποχώρητη στάση έναντι των αιτημάτων της κυβέρνησης, η οποία τους καλεί να αποδεχτούν την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες ημερησίως, την απελευθέρωση των μεταθέσεων, αλλά και την απόλυση περίπου 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ως άμεση συνέπεια της αύξησης του ωραρίου.

Το υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, χωρίς να υποχωρήσει για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με το νέο σχολικό έτος θα προσληφθούν 8.500 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε αναλογία 1:10.

Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποχώρησε από την συνάντηση ενοχλημένο και χωρίς να έχει λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά του. Αυτή την ώρα συγκαλείται νέα συνεδρίαση των καθηγητών, προκειμένου να εξεταστεί η στάση τους. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Real, δεν αναμένεται σήμερα η τελική απόφαση για την πραγματοποίηση ή όχι της απεργίας, αλλά δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Πανελληνίων, οπότε θα συνεδριάσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Πηγή: Real

v