Οργανικά ρούχα για μωρά: Γιατί και πού θα τα βρείτε

Οργανικά ρούχα για μωρά: Γιατί και πού θα τα βρείτε

Η στροφή προς την οικολογία, τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να μη βρει και την ενδυματολογική της έκφανση. Τα οργανικά ρούχα, εδώ και λίγα χρόνια, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ιδιαίτερα στη βρεφική-παιδική αγορά. Γιατί είναι, όμως, καλύτερα από τα συμβατικά βαμβακερά; Πού μπορεί κανείς να τα βρει και πόσο κοστίζουν;

Οργανικό βαμβάκι vs συμβατικού

Προκειμένου να καλλιεργηθεί το συμβατικό βαμβάκι απαιτούνται τεχνικές που εξαιτίας των χημικών εντομοκτόνων που περιέχουν απειλούν τόσο την υγεία των ανθρώπων όσο και της άγριας ζωής, καθώς και το περιβάλλον, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους που ασχολούνται με θέματα οργανικών υλών. Για την ακρίβεια, για την καλλιέργεια του συμβατικού βαμβακιού απαιτείται χρήση του 25% των χημικών εντομοκτόνων παγκοσμίως. Επιπλέον, για την δημιουργία ρούχων από συμβατικό βαμβάκι απαιτείται χρήση πολλών ακόμα χημικών ουσιών, χλωρίου και βαρών μετάλλων, τα οποία μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνα από τα εντομοκτόνα.

Αντίθετα, για την καλλιέργεια οργανικού βαμβακιού χρησιμοποιούνται ασφαλείς πρακτικές βιωσιμότητας και φυσικά λιπάσματα, ενώ δεν περιλαμβάνονται καθόλου τοξικά χημικά. Έτσι, το οργανικό βαμβάκι είναι ασφαλέστερο για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους (ειδικά για τους καλλιεργητές). Επιπλέον, το οργανικό βαμβάκι είναι η ασφαλέστερη λύση για άτομα με αλλεργίες και ευαίσθητο δέρμα στις χημικές ύλες. Γι'αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τα βρεφικά και παιδικά δέρματα που είναι κατά κανόνα πιο ευαίσθητα από αυτά των ενηλίκων. Αλλά και ευαίσθητο δέρμα να μην έχει κανείς, η αίσθηση του οργανικού βαμβακιού στο δέρμα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Οργανικά ρούχα για παιδιά

Sunny Side.gr

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Sunny Side θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε βρεφικά και παιδικά ρούχα από 100% οργανικό βαμβάκι, όπως το φορμάκι της φωτογραφίας, της εταιρίας Frugi. Διατίθεται σε μεγέθη 0 έως 24 μηνών.

Τιμή: 21 ευρώ.
Αγοράστε το online από το SunnySide.gr.

Simplygreen.gr

Στο Simply Green θα βρείτε ρούχα από οργανικό βαμβάκι για παιδιά, σε αρκετά λογικές τιμές. Η φούστα της φωτογραφίας είναι από οργανικό αιγυπτιακό βαμβάκι και έχει χρωματιστεί με οικολογικές βαφές και μελάνια με βάση το νερό. Διατίθεται σε μεγέθη από 1 έως 4 ετών.

Τιμή: 10 ευρώ.
Αγοράστε το online από το Simply Green.gr.

TinyEarthlovers.com

Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βιολογικά ρούχα και οικολογικά παπούτσια για βρέφη και παιδιά. Η σαλοπέτα της φωτογραφίας παράγεται στην Αγγλία από 100% μπαμπού. Οι τιράντες είναι προσαρμόσιμες ανάλογα με το ύψος του μωρού. Διατίθεται σε μεγέθη από 0 έως 36 μηνών.

Τιμή: 35 ευρώ.
Αγοράστε την online από το TinyEarthlovers.com.

Mommy's Baby.gr

To e-shop διαθέτει οικολογικά βρεφικά ρούχα από 100% οργανικό βαμβάκι. Το φορμάκι της φωτογραφίας είναι unisex, από οργανικό βαμβάκι Αιγαίου, ενώ για το χρώμα χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές χρωστικές ουσίες. Διατίθεται σε μεγέθη από 0 έως 24 μηνών.

Τιμή: 11,66 ευρώ.
Αγοράστε το online από το Mommysbaby.gr.

Organic Baby.gr

Το κατάστημα βρίσκεται στη Νίκαια, ωστόσο ποικιλία σε οργανικά ρούχα για μωρά θα βρείτε και στο e-shop. Ενδεικτικά, είδαμε αυτό το όμορφο σετ 7 τεμαχίων, από 100% οργανικό βαμβάκι, το οποίο περιλαμβάνει κουβέρτα αγκαλιάς, ολόσωμο φορμάκι, μακρυμάνικο φανελλάκι, σκουφάκι, σαλιάρα και ένα σετ γαντάκια. Και όλα αυτά σε κουτί από ανακυκλωμένο χαρτόνι –ιδανικό δώρο για νεογέννητα με οικολογική συνείδηση. Διατίθεται για νεογέννητα έως 2 μηνών.

Τιμή: 69 ευρώ.
Αγοράστε το online από το Bebelicious.gr.

v