Τα απίστευτα που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τα απίστευτα που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή

Αναρωτιέστε τι δεν πάει καλά και η σεξουαλική σας ζωή έχει... πιάσει πάτο; Μπορεί, φαινομενικά, τα πάντα να κυλούν φυσιολογικά. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες λεπτομέρειες της καθημερινότητας που, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να ευθύνονται για την πεσμένη σας... λίμπιντο! Δείτε τι λένε επτά έρευνες.

Το μέγεθος της ζώνης του

Με την πάροδο των ετών η περιφέρειά του έχει μεγαλώσει (και σε ποιον δεν έχει μεγαλώσει, άλλωστε;), αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχετε αφήσει να επηρεάσει την σεξουαλική σας ζωή. Ωστόσο, λέει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The International Journal of Impotence Research, το επιπλέον βάρος του μπορεί να έχει γείρει τη ζυγαριά προς το μέρος σας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, άνδρες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος μπορούν να κάνουν έρωτα για περισσότερα από επτά λεπτά κατά μέσο όρο μέχρι να εκσπερματίσουν, σε αντίθεση με τους πιο γυμνασμένους και λεπτούς που κάνουν έρωτα για λιγότερο από δύο λεπτά μέχρι να εκσπερματίσουν. Το λίπος στους άνδρες μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη εκσπερμάτιση, γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα εστραδιόλης, της ορμόνης του σεξ που καθυστερεί την ικανότητα ενός άνδρα να εκσπερματίσει. Προσοχή, όμως: Τα πολύ υψηλά επίπεδα εστραδιόλης μπορούν να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία, μία κατάσταση που είναι πολύ πιο κοινή στους παχύσαρκους άνδρες.

Επικίνδυνα «κουνελάκια»

Το σούπερ-ενισχυμένο και ελαστικό «κουνελάκι» σας μπορεί να σας μειώνει τη διάθεση για σεξ –απλά δεν το ξέρετε ακόμα. Κάποια ερωτικά παιχνίδια (τα επτά από τα οκτώ, σύμφωνα με έρευνα του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών), περιέχουν επικίνδυνες συγκεντρώσεις φθαλικών ενώσεων, ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα νέα αυτοκίνητα, προκειμένου να κάνουν το πλαστικό μαλακό, ελαστικό και εύπλαστο, ώστε να δημιουργηθούν τα φουσκώματα, οι κορυφές και οι πέρλες σε διάφορα ερωτικά παιχνίδια. Το πρόβλημα είναι ότι η έκθεση σε αυτές τις φθαλικές ενώσεις -ειδικά του γεννητικού συστήματος που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο- σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης (που μπορεί να μειώσουν την διάθεση του άνδρα για σεξ), η μικρότερη ποσότητα σπέρματος, καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνων. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ερωτικά βοηθήματα, ωστόσο είναι προτιμότερο να επιλέγετε sex toys από πιο ασφαλή υλικά, όπως ιατρική σιλικόνη, γυαλί, μέταλλο και ξύλο. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να βάζετε προφυλακτικό στο «κουνελάκι» σας, αν ανησυχείτε ότι μπορεί να περιέχει φθαλικές ενώσεις.

Φορέστε κάλτσες

Δεν είναι μόνο οι άνδρες που πρέπει να ζεστάνουν τα άκρα τους πριν από τις ερωτικές τους περιπτύξεις. Και οι γυναίκες πρέπει να «ζεσταθούν» εκεί κάτω –πιο κάτω από εκεί που φαντάζεστε. Σύμφωνα με μελέτη στους οργασμούς, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Groningen, τα μισά από τα ζευγάρια που συμμετείχαν δυσκολεύονταν να έρθουν σε οργασμό. Το πρόβλημα ήταν τα κρύα πόδια –κυριολεκτικά. Όταν τους προσφέρθηκαν κάλτσες το ποσοστό επιτυχίας έφτασε στο 80%. Η άνεση είναι βασικό στοιχείο στο σεξ και η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την αίσθηση των γεννητικών οργάνων βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτήν που σχετίζεται με την αίσθηση των ποδιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι δρόμοι της πόλης το καλοκαίρι

Πιο συγκεκριμένα, κάθε έντονα δυσάρεστη οσμή –δημόσιες τουαλέτες, παλιά ελαστικά, ψάρια στα σκουπίδια- ενεργοποιούν στο υποσυνείδητο το σήμα «προστατεύσου». Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του New Mexico, λοιπόν, λέει ότι η επίπτωση του να βρίσκεται κανείς σε ένα μέρος που μυρίζει άσχημα είναι, ασυνείδητα, να κάνει ασφαλέστερο σεξ. Έτσι, άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο στο οποίο μύριζε δυσάρεστα (τους είπαν ότι είχε σπάσει ένας σωλήνας αποχέτευσης) ανάφεραν πολύ μεγαλύτερη πρόθεση να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, από άλλους που βρίσκονταν σε δωμάτιο το οποίο μύριζε φυσιολογικά. Πρόκειται για έναν έμφυτο μηχανισμό αποφυγής των ασθενειών, ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα με τις δυσάρεστες οσμές και μπορεί να προστατεύσει από τυχόν αφροδίσια νοσήματα (μπορεί, βέβαια, και να μειώσει εντελώς την ερωτική επιθυμία).

Ποιο παιδί στη σειρά;

Πόσους ερωτικούς συντρόφους επιθυμείτε να έχετε σε όλη σας τη ζωή; Πόσους ελπίζετε να είχε ο σύντροφός σας πριν από εσάς; Οι απαντήσεις σας εξαρτώνται, εν μέρει, από την σειρά στην οποία γεννηθήκατε στην οικογένειά σας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Florida Atlantic. Έτσι, τα πρωτότοκα παιδιά μιας οικογένειας επιθυμούν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους (4 κατά μέσο όρο) από τα μικρότερα αδέρφια τους (13). Σε γενικές γραμμές, τα πρωτότοκα δίνουν έμφαση στους μακροπρόθεσμους στόχους, όπως το να αποκτήσουν οικογένεια νωρίς στη ζωή τους, ενώ τα μικρότερα αδέρφια προτιμούν πιο βραχυπρόθεσμες και έντονες σχέσεις. Η εξήγηση; Οι μεγαλύτεροι ταυτίζονται περισσότερο με το πρότυπο των γονιών τους, ενώ οι μικρότεροι δεν έχουν τέτοιες προσδοκίες και φραγμούς (σε περίπτωση που ανησυχείτε: Παρόλο που τα δεύτερα ή τρίτα παιδιά μιας οικογένειες επιθυμούν περισσότερους εραστές συνολικά, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι πιο επιρρεπή στην απιστία).

Χαμηλό τιμόνι

Γνωρίζουμε, εδώ και καιρό, ότι οι μακρινές αποστάσεις με το ποδήλατο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα (θερμότητα, πίεση, τριβή = μικρότερη συγκέντρωση σπέρματος και στυτική δυσλειτουργία). Πρόσφατη μελέτη του Επιστημονικού Ινστιτούτου του Τέξας, ωστόσο, αποκάλυψε ότι και οι γυναίκες που οδηγούν αγωνιστικά ποδήλατα με τιμόνια σε ύψος χαμηλότερο από τη σέλα μπορεί να έχουν εξίσου σοβαρό πρόβλημα, αν οδηγούν περισσότερα από 15 χιλιόμετρα ανά εβδομάδα: Σταδιακά μειώνεται η αίσθηση των γεννητικών τους οργάνων. Αυτή η ομαλή, γυρτή προς τα εμπρός θέση ασκεί υπερβολική πίεση στους μαλακούς ιστούς του περινέου και του πυελικού εδάφους. Κάνοντας, λοιπόν, ποδήλατο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκτινάσσει την ταχύτητά σας στον δρόμο, αλλά καθυστερεί την «προθέρμανσή» σας στο κρεβάτι. Πολύ καλύτερα για την σεξουαλική σας ζωή είναι τα πιο «όρθια» ποδήλατα, της δεκαετίας του '50, γνωστά και «ποδήλατα της γιαγιάς».

Αυτό που δεν χρησιμοποιεί ποτέ

Ο λόγος για το οδοντικό νήμα –όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται. Όταν ένας άνδρας δεν χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα, η κακή αναπνοή δεν είναι η μοναδική αιτία που μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική του ζωή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine. Όσοι πάσχουν από κάποια πάθηση των ούλων -κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά σε όσους δεν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα- έχουν τρεις φορές παραπάνω πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, από τους άνδρες με πιο υγιή στόματα. Και αυτό γιατί τα μη καθαρά ούλα συγκεντρώνουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να εισβάλλουν στη ροή του αίματος. Αυτά μπορεί να δημιουργήσουν θρόμβους στη ροή του αίματος, οι οποίοι στη συνέχεια μειώνουν την παροχή αίματος στο πολύ σημαντικό αυτό όργανο (όπως επίσης και στην καρδιά). Συμπέρασμα: Το νήμα δεν διεγείρει μόνο τα ούλα.

Πηγή: Oprah

v