Μελομακάρονα red velvet, για να κάνεις τη διαφορά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Load more
Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που η κουζίνα γεμίζει αρώματα κανέλας, γαρίφαλου και φρέσκου βουτύρου. Αν θέλεις να ξεχωρίσεις φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα κλασικά μελομακάρονα μπορούν να μεταμορφωθούν στην πιο εντυπωσιακή και μοντέρνα τους εκδοχή!

Τα μελομακάρονα red velvet συνδυάζουν την παραδοσιακή γεύση με ένα λαχταριστό κόκκινο χρώμα και μαλακή γέμιση, κάνοντας κάθε μπουκιά... σκέτη απόλαυση! Είναι η τέλεια πρόταση για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους με κάτι οικείο αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστό.

Τι θα χρειαστούμε

Για το σιρόπι

Για τα μελομακάρονα

Για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Για το σιρόπι

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες, και αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2ο

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Για τα μελομακάρονα

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Βήμα 2ο

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Βήμα 4ο

Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι, και ανακατεύουμε.

Βήμα 5ο

Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

Βήμα 6ο

Πλάθουμε 30-35 μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο και 30 γρ. το κάθε ένα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά.

Βήμα 7ο

Μεταφέρουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. (Στον μισό χρόνο αλλάζουμε θέση στα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.)

Βήμα 8ο

Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε κατευθείαν τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.

Βήμα 9ο

Αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε πίσω στα ταψιά.

Βήμα 10ο

Αφήνουμε να κρυώσουν 20-30 λεπτά.

Βήμα 11ο

Ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα καρύδια, και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!

Συνταγή από akispetretzikis.com


 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων