Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανεύκολα μελομακάρονα, έτοιμα σε 20 λεπτά!

Πανεύκολα μελομακάρονα, έτοιμα σε 20 λεπτά!

Τα μελομακάρονα είναι η απόλυτη γεύση των γιορτών, αλλά ποιος έχει χρόνο για ώρες στην κουζίνα; Σας έχω την ιδανική συνταγή για νόστιμα, ζουμερά μελομακάρονα, έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα απολαύσουμε το παραδοσιακό γλυκό χωρίς κόπο, και με απλά υλικά που πιθανότατα έχουμε ήδη στο σπίτι.

 Τι θα χρειαστούμε

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ψιλοκομμένα καρύδια για το πασπάλισμα
  • Μέλι για το σιρόπιασμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη καστανή και το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 2ο

Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο). Ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει υπέροχα η ζύμη.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή, εύπλαστη ζύμη. Δεν την ζυμώνουμε υπερβολικά για να μείνουν τα μελομακάρονα ζουμερά.

Βήμα 4ο

Πλάθουμε μικρά οβάλ μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 5ο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10–12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 6ο

Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε σε ζεστό μέλι για λίγα δευτερόλεπτα και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 7ο

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα απολαύσουμε.

Σε μόλις 20 λεπτά έχουμε τα πιο αρωματικά και ζουμερά μελομακάρονα, έτοιμα να γίνουν το αγαπημένο γλυκό των γιορτών για όλη την οικογένεια!

Απόρρητο
v