Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Μπορεί ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας να δημιουργεί το απόλυτο summer look για τα μαλλιά σας, όμως ταυτόχρονα απειλεί το χρώμα και την ελαστικότητα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν, να σπάνε και να ξεθωριάζουν, αν δεν τα φροντίσετε όπως πρέπει.

Δείτε τις συμβουλές των hairstylists για τέλεια μαλλιά και το καλοκαίρι!

Αντηλιακή προστασία

Ποιος είπε ότι και τα μαλλιά δεν χρειάζονται το αντηλιακό τους; Φροντίστε όταν βρίσκεστε για ώρα στον ήλιο να φοράτε καπέλο ή μαντήλι στο κεφάλι για να προστατεύεται τα μαλλιά σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης, πριν την έκθεσή σας στον ήλιο, και ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, απλώστε ένα προϊόν (σε μορφή μάσκας ή σπρέι) με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

Αποφύγετε το «βαρύ» styling

Οι θερμές ηλεκτρικές συσκευές, όπως το μπιστολάκι, το ψαλίδι και η πρέσα, επιβαρύνουν την τρίχα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφυδατώνοντάς την ακόμα περισσότερο. Αν επιμένετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοια συσκευή, απλώστε μία μάσκα για μετά το λούσιμο που δεν ξεβγάζεται, ώστε να προστατεύει την τρίχα από την υπερβολική θερμότητα.

Όχι στο λούσιμο με ζεστό νερό

Αυτή την εποχή το χλιαρό ή ακόμα και δροσερό νερό είναι προτιμότερο τόσο για την τρίχα όσο και για το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο με το ζεστό νερό αποκτά ξηρότητα.

Ναι στα ενυδατικά σαμπουάν

Αναζητήστε ένα σαμπουάν με το σήμα «αναδόμηση» ή «ανανέωση» (replenish) που έχει την ιδιότητα να θρέφει τα μαλλιά, περισσότερο από ένα σαμπουάν π.χ. για όγκο. Αν χρησιμοποιείτε conditioner φροντίστε και αυτό να έχει τις ίδιες ιδιότητες.

Φυσική ενυδάτωση

Πριν κολυμπήσετε στην θάλασσα ή την πισίνα βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ο όγκος τους αυξάνεται. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να αυξάνεται με φυσικό νερό βρύσης, παρά με χλωριωμένο ή θαλασσινό νερό, το οποίο αφήνει κατάλοιπα στην τρίχα. Επιστρέφοντας από την παραλία ή την πισίνα στο σπίτι, λούστε αμέσως τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού που θα αφαιρέσει εντελώς αυτά τα κατάλοιπα.

Χτενίσματα κατά του φριζαρίσματος

Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν ή αν βρίσκεστε σε περιβάλλον με υπερβολική υγρασία, είναι προτιμότερο να τα πιάνετε κότσο, πλεξούδα ή αλογοουρά. Δείτε στα σχετικά άρθρα, στο τέλος του κειμένου, ιδέες για τέτοια χτενίσματα.

Ακόμα περισσότερη ενυδάτωση

Αν έχετε πολύ ξηρά μαλλιά, τα οποία πραγματικά υποφέρουν κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν δύο ακόμα μέτρα προστασίας που μπορείτε να λάβετε:

1. Απλώστε μία μάσκα ενυδάτωσης και προστασίας στα μαλλιά σας. Τυλίξτε τα, βάλτε ένα πλαστικό σκουφάκι και αφήστε την μερικές ώρες, ανεξάρτητα με τα λεπτά που συνιστώνται στη συσκευασία (μπορείτε να κάνετε δουλειές στο σπίτι, να μαγειρέψετε, να κοιμηθείτε ή ακόμα και να κάνετε γυμναστική με αυτήν). Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη μάσκα με άφθονο κρύο νερό και θα εκπλαγείτε με το πόσο ενυδατωμένα και λαμπερά θα δείτε τα μαλλιά σας.

2. Ενισχύστε τη μαλακτική μαλλιών σας με μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο που θα θρέψει σε βάθος την τρίχα. Προσθέστε στη συσκευασία του conditioner μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο καρύδας, macademia nut ή avocado, το οποίο μάλιστα ανακουφίζει και το τριχωτό από εγκαύματα. Εναλλακτικά, βάλτε μία σταγόνα από κάποιο από τα παραπάνω έλαια στην παλάμη σας και αναμείξτε την με την ποσότητα conditioner που χρησιμοποιείτε πριν το απλώσετε στα μαλλιά σας.

Κόψτε τις άκρες

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, ξεφορτωθείτε τις «καμένες» και «κομμένες» άκρες που πιθανώς «άφησε» το καλοκαίρι στα μαλλιά σας, με μία σύντομη επίσκεψη στο κομμωτήριο!

Πίνετε πολύ νερό...

Είναι εξίσου σημαντικό για τα μαλλιά σας, όσο για την επιδερμίδα αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v