Κλασική Ομοιοπαθητική: Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται

Κλασική Ομοιοπαθητική: Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται

Τι είναι η ομοιοπαθητική; Ποιες είναι οι δυνατότητές της και ποιες οι προοπτικές; Ζητήσαμε από την κλασική Ομοιοπαθητικό, Αναστασία Χρήστου να μας μιλήσει για τις βασικές Αρχές της.

Η Ομοιοπαθητική ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τις εγγενείς δυνατότητες του οργανισμού για ίαση. Η προσέγγισή της είναι ολιστική. Ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως μια αλληλένδετη σωματικό-ψυχό-διανοητική ολότητα και όχι μόνο ως μια κλινική νόσος ή λίστα συμπτωμάτων.

Η συνταγολόγηση βασίζεται στην εξατομίκευση με στόχο την εύρεση του «προσωπικού» φαρμάκου του ασθενούς το οποίο θα ανατρέψει την πορεία της ασθένειας. Η θεραπεία σε καμία περίπτωση δεν είναι πανομοιότυπη ή μαζική. Η αιτία της ασθένειας θεραπεύεται χωρίς καταστολή συμπτωμάτων. Οι ασθενείς νιώθουν ευφορία, ευεξία, βελτίωση της ενέργειας, της διάθεσής τους, των γενικών συμπτωμάτων. Το αμυντικό σύστημα ενισχύεται και μειώνεται η επιρρέπεια στις ασθένειες.

Τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται είναι μεγάλου φάσματος παθολογίας όπως χρόνια, οξέα, λοιμώξεις, επιδημίες, σωματικά και ψυχοδιανοητικά. Ενδείκνυται και σε ασθενείς που ήδη λαμβάνουν συμβατικά φάρμακα και ως προληπτική θεραπεία.

Είναι αποτελεσματική σε παθήσεις που η συμβατική ιατρική δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης ή αποτελεσματικό φάρμακο, αντενδείκνυται ή δεν γίνεται ανεκτή από τον ασθενή. Επίσης και σε περιπτώσεις προδιαγνωστικού σταδίου.

Τα ομοιοπαθητκά φάρμακα είναι εντελώς ατοξικά για τον οργανισμό, ασφαλή για όλες τις ηλικίες από την κύηση ως την τρίτη ηλικία, χωρίς παρενέργειες, κινδύνους αλλεργίας, εθισμού ή αλληλεπίδρασης με τα χημικά φάρμακα. Έχουν επίσης χαμηλό κόστος με σημαντικό οικονομικό όφελος στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα στην οικονομία.

H ελεύθερη επιλογή προσωπικής θεραπείας είναι βασικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαικής Επιτροπής το 75% των Ευρωπαίων πολιτών γνωρίζουν την Ομοιοπαθητική και περίπου το 30% τη χρησιμοποιεί.
Η Ομοιοπαθητική έχει 200 χρόνια ιστορίας με εντυπωσιακά κλινικά αποτελέσματα και ανερχόμενη δημοτικότητα.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Στη Μ. Βρετανία από το 1948, η Ομοιοπαθητική έχει εισαχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας. Υπάρχουν πέντε ομοιοπαθητικά νοσοκομεία. Χρησιμοποιείται από το 37% των Βρετανών γενικών ιατρών. Για περισσότερο από έναν αιώνα η βασιλική οικογένεια ακολουθεί και υποστηρίζει την Ομοιοπαθητική.

Στη Γαλλία το 32% των Γάλλων γενικών ιατρών συνταγογραφούν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Εννέα πανεπιστήμια παρέχουν μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκμάθησης της Ομοιοπαθητικής.

Στο Βέλγιο το Βελγικό κοινοβούλιο αναγνωρίζει την Ομοιοπαθητική και όλα τα βελγικά ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τις δαπάνες για ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η Ομοιοπαθητική διδάσκεται στην Ιατρική Σχολή του Catholic University of Louvain, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του Βελγίου.

Στην Ολλανδία το 40% του πληθυσμού έχει επισκεφθεί ομοιοπαθητικό ιατρό, ενώ περίπου το 20% των γενικών ιατρών χρησιμοποιεί την Ομοιοπαθητική.

Στις ΗΠΑ σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA αναφέρει ότι στο 64% όλων των Ιατρικών Σχολών της χώρας δίνονται στους φοιτητές τους μαθήματα εναλλακτικής ή συμπληρωματικής ιατρικής. Υπάρχουν πάνω από 200 ερευνητικές εργασίες σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά που αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.) μαζί με τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής (Γ. Βυθούλκας), συνδιοργανώνουν το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Κλασική Ομοιοπαθητική.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο προσφέρει το κρατικά αναγνωρισμένο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής με τίτλο «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα - Κλασική Ομοιοπαθητική».

Στους δυσχερείς και ανασφαλείς καιρούς που διανύουμε ενισχύεται η συνηδειτοποίηση ότι η υγεία μας είναι η περιουσία μας, το υπέρτατο αγαθό μας, η ανώτερη αξία της ζωής. Όταν χαίρουμε άκρας υγείας αντιμετωπίζουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα, άγχη, κρίσεις αποτελεσματικότερα και με διαύγεια.

Θεωρώ ότι ο σωστός συνδιασμός εναλλακτικών και σύγχρονων μεθόδων συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και ισχυρής θεραπευτικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της υγείας. Για αυτό και κατά τη διάρκεια της δωδεκαετής Ομοιοπαθητικής μου καριέρας, στην Ελλάδα και τη Βρετανία, ενθαρρύνω τους ασθενείς μου στη χρήση των οφελών που παρέχουν και ο συμβατικός και ο εναλλακτικός τρόπος θεραπείας.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια από τις θεραπείες που θα διαδραματήσει ένα σημαντικό ρόλο στην θεραπευτική του μέλλοντος ως σύστημα πραγματικής ίασης.

Η Αναστασία Χρήστου είναι Κλασική Ομοιοπαθητικός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v