Έρευνα: Η μητρική αγάπη μεγαλώνει γερά παιδιά!

Έρευνα: Η μητρική αγάπη μεγαλώνει γερά παιδιά!

Η απεριόριστη αγάπη που δέχεται ένα παιδί από τη μητέρα του, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στην ενήλικη ζωή του, όπως διαβήτη και καρδιοπάθειες, βρήκε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Brandeis της Βοστώνης.

Οι ερευνητές γνώριζαν ήδη παλαιότερες μελέτες που συνέδεαν την οικονομική υγεία με τα οικονομικά προβλήματα. Θέτοντας υπό ιατρική παρακολούθηση δείγμα 1.000 ατόμων προερχόμενων από φτωχές οικογένειες, διαπίστωσαν πως η μητρική αγάπη αντιστάθμιζε τους αρνητικούς παράγοντες, αφού όσοι εθελοντές είχαν τρυφερές μητέρες, εκδήλωναν πολύ λιγότερα προβλήματα υγείας σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.  

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Margie Lachman τόνισε χαρακτηριστικά ότι όσα συμβαίνουν στην παιδική μας ηλικία, αφήνουν ένα «βιολογικό αποτύπωμα» που μας ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή μας. «Η επίδραση της μητρικής αγάπης στην υγεία μας κατά τη μέση ηλικία αποδεικνύεται τεράστια», εξηγεί. «Προσπαθούμε τώρα να καταλάβουμε τι είναι αυτό στη στοργή της που μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να δραπετεύσει από τη φτώχεια και να μεγαλώσει υγιέστερος από συνομηλίκους του, οι οποίοι μεγάλωσαν εξίσου φτωχικά με εκείνον».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η απάντηση πιθανόν να βρίσκεται τόσο στο ενδιαφέρον που δείχνει μία μητέρα για τα συναισθήματα του παιδιού της, όσο και στο γεγονός ότι εμμέσως του διδάσκει στρατηγικές αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής, και τρόπους να προστατεύσει την υγεία του (π.χ., με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση).

Οι πληροφορίες αυτές, σύμφωνα με τη Lachman, μπορούν να χρησιμεύσουν ως «εκπαιδευτικά εργαλεία» για γονείς που αναζητούν τρόπους να μάθουν στα παιδιά τους να μην αφήνουν το στρες να επηρεάζει τη ζωή τους, αλλά και να τα ενθαρρύνουν να ακολουθούν ένα υγιέστερο πρότυπο ζωής.

Πηγή: Dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v