Πρόβλημα δυσκοιλιότητας στο παιδί

Πρόβλημα δυσκοιλιότητας στο παιδί

Ερώτηση:
Έχω ένα αγοράκι 2 ετών, 94 εκ. ύψος και βάρος 14 κιλά. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη δυσκοιλιότητα ενώ τρώμε άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, χυμούς. Κάνουμε κακά κάθε 4-5 ημέρες και αυτό με τη βοήθεια υπόθετου γλυκερίνης. Μπορεί να πάρει το παιδί κάτι από το στόμα να βοηθήσει; Εσείς τι προτείνετε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.
Απάντηση:

Η δυσκοιλιότητα είναι πολύ συχνή στα παιδάκια της ηλικίας αυτής. Τις περισσότερες φορές φοβούνται και αναστέλλουν τη λειτουργία της αφόδευσης. Η διατροφή είναι πολλή σημαντική αλλά δεν αρκεί. Τα υπόθετα και τα κλύσματα δε βοηθούν αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση. Καλό θα είναι να πάρει καθημερινά και για λίγες εβδομάδες ένα σιρόπι πού μαλακώνει τα κόπρανα όπως λακτουλόζη, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες του γιατρού που το παρακολουθεί. Αν δεν βελτιωθεί θέλει πιο ειδική αντιμετώπιση. Με την αγωγή πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 κενώσεις την εβδομάδα χωρίς πόνο.

* Παναγιώτα Καφρίτσα, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v