Τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά

Τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά

Μπορεί τα «καλύτερά μας χρόνια να φεύγουν», όπως λέει και το τραγούδι του Λουκιανού, όμως τα θερινά σινεμά όχι μόνο παραμένουν, αλλά γίνονται κάθε χρόνο και καλύτερα. Γιατί μπορεί τα multiplex να διευκολύνουν με την online κράτηση εισιτηρίων και τις αμέτρητες προβολές υπό dolby surround ήχους, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τη θέα της Ακρόπολης από το Cine Paris ούτε με τη σπιτική βυσσινάδα του Σινέ Θησείο. Εσείς ποιον ξεχωρίζετε ως τον καλύτερο θερινό κινηματογράφο της πόλης;

Σινέ Θησείο

Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο. Τηλ. 210 3420864.

Αφιέρωμα του CNN ανακήρυξε το Σινέ Θησείο ως την καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου –αυτό και μόνο ίσως αρκεί για να περιγράψει κανείς όχι τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα απολαύσει ο θεατής σε αυτήν, αλλά το δέος και τη συγκίνηση που θα νιώσει παρακολουθώντας π.χ. Καζαμπλάνκα, στη σκιά του Παρθενώνα, και πίνοντας σπιτική βυσσινάδα. Γιατί στο Σινέ Θησείο δεν πας απλά για να δεις μία ταινία, αλλά για να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.

Cine Paris

 

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα. Τηλ. 210 3222071.

Σχεδόν 100 χρόνια μετρά η αγαπημένη σινε-ταράτσα στην καρδιά της Πλάκας, με την επιβλητική θέα στην Ακρόπολη. Συνδυάστε την βόλτα σας εκεί με σουβλάκια στην πλατεία, χαζέψτε τις ρετρό αφίσες στο ισόγειο του κινηματογράφου και απολαύστε σινεφίλ ταινίες παρέα με... ουκ ολίγους τουρίστες!

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (κάθε Τετάρτη 5 ευρώ).

Cine Αίγλη Ζαππείου

Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας). Τηλ. 210 3369369, 210 3369300

Πρόκειται μάλλον για τον παλαιότερο θερινό κινηματογράφο της πόλης, αφού η πρώτη του προβολή πραγματοποιήθηκε το 1903, με τη γαλλική ταινία «Δέκα Γυναίκες Κυνηγούν έναν Άντρα». Από τότε, μέχρι σήμερα η επίσκεψη στην Αίγλη, με τα πάνινα καθίσματα και την δροσερή ατμόσφαιρα, αποτελεί πραγματικό τελετουργικό. Στα highlights οι γευστικές χειροποίητες προτάσεις της καντίνας, με το διάσημο hot dog. Αξίζει να αναφερθούμε στην Prive Veranda του κινηματογράφου, στην οποία μπορεί κανείς, μαζί με την ταινία, να απολαύσει δείπνο 4 πιάτων με κρασί, για 25 ευρώ κατ'άτομο, καθώς και στο γεγονός ότι ο Cine Αίγλη συμμετέχει τις Τετάρτες στο πρόγραμμα 2-for-1 της Cosmote.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.

Cine Ψυχικό Classique

Λεωφ. Κηφισίας 290 & Παρίτση 2 (Φάρος Ψυχικού). Τιμή: 210 6777330.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πιο «κυριλέ» θερινός της πόλης, καθώς όχι μόνο παρέχει άριστες συνθήκες προβολής, αλλά και άνεσης: Κάθε κάθισμα διαθέτει το δικό του τραπεζάκι και κεράκι, ενώ εκεί μπορείτε να απολαύσετε συμπαθέστατο finger food, μαζί με το ποτό σας. Όλα αυτά, βέβαια, αντανακλώνται στο «τσιμπημένο» εισιτήριο.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Σινέ Φλοίσβος

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9821256.

Ο θερινός κινηματογράφος, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου, συνδυάζει θαλασσινή αύρα και ολίγη από... τσίκνα, χάρη στα καλαμάκια που ψήνονται κάθε βράδυ στον προαύλιο χώρο του. Γεμίστε με αυτά ένα σακουλάκι, πάρτε παγωμένες μπύρες και απολαύστε την αγαπημένη σας ταινία από τις ξαπλώστρες (!) της πρώτης σειράς! Μετά το τέλος της ταινίας μία βόλτα εκεί που σκάει το κύμα επιβάλλεται!

Τιμή εισιτηρίου: 7,50 ευρώ (προβολές 3D 10 ευρώ).

v